Odpeljal se je proti sončnemu zahodu. Sem velik oboževalec serije Californication, ali po naše, Kalifornikacije. Kdo pa ni? Serija ima vse. Dramo, komedijo, romantiko, perverzive, seksizem, mačizem, pljunek v obraz raznim zadrtežem, čistunom … zgodba je mnogo globja kot le površinsko jebanje iz dneva v dan. Hank predstavlja izgubljenega, romantičnega pisatelja z neustavljivim seksualnim nabojem. Zajebal pa je dve stvari, ki mu v življenju največ pomenijo. To je mati njegovega otroka in njegova hči. Vsak moški, ki je gledal Californication je kdaj vsaj za trenutek sanjal kako bi bil Hank, kako bi bilo biti Hank. Lepo te prosim! Veš, da si! :). Alkohol, ženske, tisti smooth attitude, svoboda. Ima vse, a vendar nima nič. Njegova zgodba je že skoraj poetična, vsekakor romantična. Svojo osamljenost utaplja v žganju in ženskah. Pod masko svobodnjaškega, veselega umetnika se skriva osamljen, zdrobljen, razbit moški, ki si želi le to, da bi bilo vse tako kot je bilo nekoč. Da bi pripadal, da bi imel dom.

Spet se počutim tako čudno. Vedno, ko pogledam kakšno super serijo do konca se počutim tako. Ampak tukaj je zanimivo, ker serije sploh še ni konec a vseeno jo dojemam kot da je. Moralo bi biti. Bilo bi popolno. Navdušen in nekako melanholičen. Kot takrat, ko pride slovo. Nekaj časa je serija tvoj dober prijatelj. Najhuje je bilo to pri Sopranovih. Nisem bil pri sebi še kakšen teden.

V zadnji sezoni njegova izgubljenost pride to tistega pravega izraza. Karen ga ne jemlje več resno, hči ubija s svojim načinom življenja. Išče in išče, nikoli ne najde. Predstavlja osamljenost. Nima tistega, kar je res pomembno. Dvakrat skoraj umre. V drugi epizodi, ko se predozira z zdravili in v zadnji, ko pade v bazen in se skoraj utopi. In potem večerja! Mojstrska poteza scenarista. Na večerji so bili prisotni vsi glavni akterji. Recept za kaos. Ta večerja je bila kot nekakšna zadnja večerja. Razpotje za vse. Od tu dalje nič več ne bo kot je bilo. Na koncu zadnje epizode gleda kako igralci igrajo njegovo življenje. Zdi se kot realnost. Nekakšno žalostno doživetje, ko vidiš svojo preteklost za katero bi dal vse, da bi se vrnila, zaigrano pred svojimi očmi. Do igralke, ki igra Karen čudi silovito strast. Z njo se ne ljubi kot z vsako drugo. Kar nakazuje na njegovo večno ljubezen do Karen. Tudi njegov najboljši prijatelj in manager, Runkle je izgubljen. Ljubezen njegovega življenja je z drugim, nosi njegovega otroka … To bo še zanimivo.

Karen ima novo simpatijo in zadeva zgleda vedno bolj resna. V zadnji seriji je bilo videti, da se je Hank končno sprijaznil s tem, da je ne bo nikoli več imel, da stvari nikoli več ne bodo takšne kot so bile. Boljšega konca epizode si nebi mogel zamisliti. Serijo bi sedaj morali zaključiti. Sprijaznil se je z dejstvom, da bo moral naprej in potem tisti prizor, ko se pelje proti sončnem zahodu. Seveda je pocukrano, ampak ta scena res rastura. Delovalo mi je tako, kot da se pelje v neznano, po veliki cesti, v novo življenje. Becca je rekla, “to poglavje je sedaj končano“. In zraven še pesem od Rolling Stonesov  – You can’t always get what you want, čudovito! Skoraj tako lepo kot v filmu The Devil’s Reject, ko se morilska družinica (oče, brat in sestra), peljejo po veliki cesti v … verjetno v pekel. Zadaj glasba od Lynard Skynard – Free bird, čisto umerjeni, vedoč kam gredo. V pogubo. Tako romantično, da simpatiziraš z morilci. Smilijo se ti.

Napoveduje se seveda že peta sezona, ki bo vsebovala 12 serij. Kako se le nebi, ko pa podira rekorde saj je njena gledanost ogromna. Ta bo najverjetneje zadnja. Končati pa bi se morala že sedaj, ko je na vrhuncu, tako bi bila legendarna, kot Beatli :). Kot napovedujejo naj bi bilo vse drugače. Hank ne dobi nazaj Karen, Runkle ne dobi nazaj svoje bivše žene. To je dober znak, da se utegne zgodba čudovito nadaljevati. Upam, da Californication ne bodo pokvarili z dodatnimi “prisiljenimi” zgodbami, ki ne bodo pasale v celoten koncept te serije.

Aja, Californication je predstavil tudi nekaj super glasbenih izvajalcev, ki niso globalno priznani splošni javnosti :):

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=dviXRAedmmA’]

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=juvwlEO-x2o’]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.