Sončni vikendi kot je bil ta so popolni za izlete, dolge kolesarske ture, celodnevna hribolazenja in številne ostale aktivnosti, ki vas osrečujejo, pa če tudi je to sprehajanje po nakupovalnih centrih – kar bi seveda odsvetoval, saj je nedelja čas za mentalen oddih. Vse skupaj pa je še toliko lepše, če poteka v dobri in sproščeni družbi ter v relativno umirjenem tempu.

Že sobota je bila čudovita z dolgim-kratkim izletom po sekundarnem domačem kraju, Braslovčah. Po okoliških kolovozih smo se odpravili proti Dobrovljam, ki pa sem jih do sedaj gledal zgolj skozi okno, ob kavi, ponavadi takrat, ko sem se pripravljal na izlet na kakšen drug hrib. Že precej časa sem se čutil dolžan, da jih obiščem saj živim pod njimi in so se morale zgoditi. Z Nežo na hrbtu in Nušo ob strani sem se čudil kako lepi kraji so v okolici Braslovč. Na trenutke, v tem času, ko je vse zeleno in cveti, so razgledi epski, čisti kič. Ker cest nihče zares dobro ni poznal, smo šli malo na pamet, zato je pot vsega skupaj trajala nekje štiri ure. Ob tem sem odkril kup idej za dobre tekaške in kolesarske poti, ki jih lahko dodam na svoj seznam. Iz Dobrovelj pa je obvezno potrebno tudi na spust z gorskim biciklom saj do Braslovč vodi super lep trail.

Se pa lepe dni lahko preživi tudi drugače, ampak še vedno aktivno. Recimo celodnevna nedeljska akcija z lopato v rokah. In spet, če je družba prijetna in sproščena, je vsaj malo dobre volje, potem se vse skupaj ne bo dosti razlikovalo od prej omenjenih načinov kakovostnega preživljanja prostega časa. Torej, včasih je bolj kot kje, pomembno s kom in kako. Že res, da je lopatanje in odvažanje zemlje in ostalega sranja bolj umazano in na trenutke duhomorno, je pa po svoje lahko tudi zabavno in združuje. Pa še koristi je več. Če pa v enačbo dodamo še mizo v prijetni hladnini senčne brajde, na njej flašo dobrega domačega vina in nekaj dobre hrane, pa se zna hitro zgoditi, da je takšna delovna akcija kdaj celo boljša od preganjanja naokoli, potiskanja pedal ali pa zabušavanja po trgovskih centrih. Bil je čudovit vikend.

1 thought on “Iz Dobrovelj k lopati

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.