Verjeto sem ga ljubil že preden sem se začel dobro zavedal samega sebe. Že takrat, ko sem sesal palec in iz vozička nemočno opazoval meni neskončen svet. BIl sem mu zvest in že zgodaj sem mu prisegel, da bo za vedno ostal moj najljubši. In res je bilo tako. Vedno mi je prinašal nasmeh na obraz. Me grel in ljubeznivo božal s svojo toplo bitjo. Leta so letela mimo in jaz sem ga vsako leto nestrpno pričakoval. Vedno bolj sem ga ljubil.

Vedno je prišel ob istem času, na isti datum. Včasih se je pojavil celo že nekoliko prej, včasih pa tudi malo kasneje. A večinoma ni bil vajen zamujati. Bil je precej točen. Ko sem bil še mlajši, sva skupaj razigrano preživljala celotne počitnice. S prijatelji smo se preganjali po naših ulicah, on pa nam je vedno povsod sledil. Bil je tam, ko so se rojevale ljubezni in bil je tam, ko so se te končale. A vedno je znal narediti, da je bilo nekoliko lažje. Ko smo šli na morje, ni nikoli manjkal. Vsak dan sva bila skupaj. Že zelo zgodaj sem opazil, da nisem edini, ki ga ljubim. Imel je ogromno ljudi, ki so ga ljubili. Ljudi vseh spolov, vseh ras. Pravi zapeljivec :). Zelo karizmatičen in skoraj vedno je spravil človeka v dobro voljo.

In potem je prišlo leto 2014 in postalo je drugače. Spremenil se je. Bolj malo je risal nasmehe na obraz, občutno manj je božal s svojimi toplimi sončnimi žarki, nič več ni bil enak. Govorim seveda o poletju, da ne bo pomote :D. To poletje je res do kurca. Drago poletje, upam, da se naslednje leto spet snideva tako kot sva se znala včasih. Da boš spet risal nasmehe na obraz, oznanjal dobro voljo in nas grel s svojo veličino. Morda pa smo krivi ljudje, da postajaš vsako leto bolj nepredvidljivo. Morda je kriva naša požrešnost in egoizem do tvoje matere narave. To leto ni nič od tebe. Ta vikend bo spet jeben dež. :/ Kje za vraga si poletje!?

1 thought on “Kje za vraga si!?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.