Na oddih! Se spočiti in sprostiti. Ne napijati in priti domov še bolj sesut kot si prišel tja. Hehe, tokrat ne. Če me nebi gnala, se nebi zganil. Vaska je pričela planirati že ne vem koliko časa prej. Na morje seveda. Do sedaj sem bil vajen kresovanja ali v krogu prijateljev, torej ob obilici piva, ali pa doma in ta dan ni predstavljal nič posebnega. Letos sva se odločila, da bo malo drugače. Prav je, da si svoje najbližje včasih vzamemo samo zase. Odmaknila sva se na obalo. “Letos ne bom pil in ne bom kresoval” sem si rekel že v startu. Letos se bom predvsem spočil. Prvi maj gor ali dol. Med drugim ga imam v spominu tudi po tem, ko sem si prvič v življenju zlomil roko. In to grdo. 7 dni sem ležal v bolnici.

Šla sva v Pulo, natančneje v Verudela. In spet iščem naziv Verudela v Googlu, saj si ga nikakor ne morem zapomniti. V Puli sem bil nazadnje, ko sem bil star približno 5 let. Seveda se ne spomnim ničesar. Baje zanimivo mesto. Tudi arheološko bogato. Rimljani pa to. Glede kopanja v morju v tem letnem času sem bil malce skeptičen. Sem se že, ampak nikoli trezen. Voda ima nekje 16 stopinj Celzija. Rezervirala sva hotel, za 3 dni. Hotel Park, 118 eur na glavo, za 3 nočitve, all-inclusive Mislim, da je bilo kar ugodno. Ko sem si hotel ogledal na internetu je seveda sijal v čisto drugačni luči kot v realnosti. Kaj vse naredi malce navitih barv in lepe ambientne svetlobe hehe. Ampak saj ni bil slab no. Star, ne pa slab.

Hotel je bil ok. Sicer ne more skriti svoje socialistične konstrukcije. Ima tisti pridih bivše juge. Še posebej notranjost. Ampak nimam se kaj pritoževati. Hrana je bila super, osebje prijazno. Ne vem, ampak veliko sem slišal jamranja okoli Hrvatov in Slovenskih turistov. Osebno nisem še nikoli naletel na kakšno žalitev ali neprijetnost. Pa vedno govorim Slovensko. Tudi na meji bi lahko prisegel, da je Hrvaška stran veliko bolj prijazna. Spomnim se lani, ko smo s prijatelji šli v Umag, kako so bili na Slovenski strani vzvišeni in nadrkani. No, dovolj o tem. Nazaj na počitnice. Lepo je bilo. Sva pa kar veliko skakala na okoli. Nisva veliko poležavala, kot sem planiral. In kar je najbolj super. Ni bilo gužve. Prav zanimivo je biti enkrat za spremembo na obali, ko ni vse nabito kaotično. Ko so plaže relativno prazne. No, najlepši, oziroma najbolj rajski del je bil kar poln. Ampak hitro si lahko našel svoj delček plaže, ki si ji lahko vladal in je bil samo tvoj.

In ja, v morje sem seveda nujno moral. Po kaj hudiča naj hodim na obalo, če ne bom začutil morja na svoji koži. Zunaj je bilo okoli 25 stopinj kar mi zadostuje. Voda pa kot sem že omenil nekje 16 stopinj. Zelo praktično. V morju sem lahko na en mah hladil pivo in svoje telo. Vaska se je sončila jaz pa “zmrzoval”. Vsak dan po kakšno uro ali celo več. Potem pa 1 uro dolg tuš z vročo vodo. Čista poezija. Nad plažami sem bil res presenečen. Voda je bila kristalno čista. Čudovite plaže. Aja in še to. Prvič sem stopil na morskega ježa. Stal sem v vodi in se ravno hvalil kako še nikoli nisem. Karma je naredila svoje. Tudi nad svojim avtomobilom sem presenečen. Twingo je zdržal v obe smeri, brez problema. Šla sva po stari cesti. Najprej zato, ker nimam vinjete, drugič zato, ker se s svojim avtom ne počutim ravno varno na avtocesti in zato, ker sem želel obuditi poti po katerih smo hodili na morje z družino, ko sem bil še otrok. In povem vam, še bom šel po stari cesti. Osebno mi je ljubše. Traja dlje ampak je bolj razgibano. Cesta je praktično prazna in dobiš občutek, da je samo tvoja. Malo so tečne te omejitve, ki se menjajo brez preostanka. Ampak tudi te včasih malce prekršimo in gre. Pot je idealna za motor. Po poti sem občudoval kolesarje kako ženejo svoje stroje proti obali. Priznam, tudi mene je zamikalo. Torej to pot dodajam na svojo listo stvari, ki jih morem narediti.

Tudi Pula je bila zelo ok. Obožujem te ozke, utesnjene primorske ulice. Naletela sva ravno na parado, ki se je odvijala za 1.maj. Mesto je bilo dokaj polno. Zbor je pel stare, udarniške pesmi, tako lepo, da so šle dlake pokonci. Okoli arene seveda ogromno turistov, ki so budno spremljali svoje vodiče, ki so zagnano razlagali zgodovinska dejstva. Arena je res lepa. Baje prirejajo v njej tudi koncerte. Definitivno se moram nujno enega udeležiti saj bi takšen ambient bilo škoda zamuditi. Ne pričakujem, da bodo tam igrali na primer ravno kakšni Megadeth ali kaj podobnega, ampak nekaj za dušo, nekaj v izi. Čeprav je ironično. V arenah so potekale gladiatorske igre. Torej samemu konceptu takšne zgradbe ne pristaja ravno “lahka glasba”  kot na primer kakšen smooth jazz hehe.  Ravno obratno. Kot nalašč za kakšen simfonični metal ali kaj podobnega. Nagledal sem se lahko tudi avtomobilov. Ampak ne ravno v takšnem pomenu, kot si verjetno zamišljate. Tistih avtomobilov, ki so pri nas že kar redkost. Razne Zastava 101 in 128, Yugo Koral 55 itd. Opazil se tudi, da ima mesto tudi precej “grafitov”, ki izražajo razna nezadovoljstva do trenutnega sistema, EU, stanja v državi … Zanimive so mi bile tudi mačke, ki so poležavale po ulicah. Delovale so skrajno utrujene, naveličane, s kratka zjebane hehe. Delovale so zmačkano haha. Mačke, ki imajo mačka. Ok, bom nehal …

Preživela sva nekaj lepih dni. Istra je lepa. Še se vrnem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.