Ni vsak vikend tako dober in poln kot je bil ta. Pa še podaljšan. Vikend poln druženja, potepanja in dogajanja. Pikniki, odbojka, kolesarjenje, potepanje po Sloveniji. Zares polno izkoriščen čas. Včeraj sem bil še povožen, utrujen a vseeno zelo dobre volje. Temu je kriv ponedeljek. Ponedeljek je bil dela prost dan, kar je bilo super. Ampak je bil pa tudi eden najbolj napornih ponedeljkov. S kolegom Tomažem sva šla na kolesarsko pot v neznano. Po peš poteh, kar sva kmalu precej obžalovala. Izkušnja več, da kolesarskih poti ne iščeva več na hribi.net. Ne razumite me narobe, hribi.net je sicer super stran, zelo informativna in bogata z informacijami. A več ali manj namenjena planinarjenju in ne ravno kolesarjenju. Šla sva na Veliki travnik, pa potem do koče pod Raduho in na Loke in nekako do Luč. Sicer pelje povsod lepa makadamska cesta, a sva rila raje po peš poteh. Ne vem zakaj. Pa še vreme nama ni bilo naklonjeno … O tem več v eni od naslednjih objav. Bila je kar zajebana avantura hehe. Polna napora, dežja, blata. Bil pa je čudovit vikend.

Nedelja je bila popolna za ohladitev v kakšnem prelepem kotičku naše Slovenije. Bazen, morje? Bohinjsko jezero! V objemu visokih hribov in gora. Voda kristalno čista. Našli smo svoj delček plaže, ki je bil samo naš. Nedelja je torej minila mirno in v družbi najbližnjih. Bohinjsko jezero je resnično prelepa destinacija za kakšen vikend izlet. Gorenjska nasploh je seveda prelep kraj. O Julijcih pa sem tako že pisal, da sem vedno znova očaran. Voda v Bohinjskem jezeru je prijetno hladna in osvežujoča. Zelo zanimivo je nekakšno mešanje tokov. Saj si en trenutek v topli vodi in nenadoma te zajame val mrzle vode. Zelo zanimivo. O samem razgledu pa mislim, da mi ni potrebno govoriti, bodo več povedale spodnje slike. Poležavanje na toplem soncu. S hladnim pivom v rokah in obdan z čudovitimi melodijami Pearl Jamov. Kaj lepšega si človek že težko želi. Družbo so prišle delati tudi tamkajšnje ribe in race. Ribe smo pošteno nahranili. Imajo ogromen apetit hehe.

Kasneje smo mahnili še do bližnjega Bleda, ki pa je bil nekakšna kisla kumarica tega dneva. Tako se je izrazil Nejc, in prav je imel hehe. Gužva, težave s parkiranjem, tudi voda ni to kar je na Bohinjskem jezeru. Je pa lepo. Ampak osebno mi je Bohinj veliko lepši. Aja, bila je še ena kisla kumarica. Parkirna kazen v Bohinju. Če boste hodili tam okoli, zares pazite kje parkirate saj so redarji tam neusmiljeni in listek dobite kot bi trenil.

Torej, naslednjič ko vas prime želja, da bi se šli nekam ohladiti, le zavijte proti Bohinju. Jaz se definitivno še vrnem.

1 thought on “Ohladitev v Bohinjskem jezeru

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.