Prisegel bi, da je bil v predalu še včeraj! Zlata rezerva. Kot nor iščem micro USB kabel, da bi lahko napolnil telefon a ga ne najdem nikjer več. Namreč, iz ne vem točno kakšnih razlogov, se mi je sjebal polnilec za moj telefon. In naredil sem pravo iskalno akcijo po celi hiši. Našel sem marsikaj. Za veliko stvari, ki so že zdavnaj pozabljene nisem vedel, da sploh več obstajajo. Človek se kar malo zamisli. Nekaj kar ti je pred nekaj leti nudilo veselje, ti je bilo “top shit”, oh in sploh inovacija, danes leži nekje v najtemnejšem delu hiše. Pozabljeno od vsega. Nihče več ne pogreša, nihče več ne želi pogrešati. In spet sem se malce zamislil kako zelo potrošniški smo ljudje. Ko sem iskal omenjen kabel, sem našel 8 adapterjev za najrazličnejše telefone! Med drugimi sem našel celo adapter od predpotopnega Siemensa M35. Ta telefon mi je bil res odličen. Lastil sem ga pred davnimi leti. Izredno vzdržljiva zadeva. Še iz časov, ko smo gledali le na enobarvne displeje. Brez GPSov, hudih kamer, modrih zobov in ostalih zadevščin. Imel pa je WAP brskalnik. Spomnim se kako neuporabna zadeva je to bila. Našel sem tudi original slušalko za Siemensa M35! Hranil jo bom. V spomin. Ko bodo moji otroci nekje čez 10-20 let samo debelo gledali in si mislili “kaj za vraga pa ste si vi tiščali v ušesa!?”. 

Siemens M35i
Siemens M35i

Imam vse. Kable za Nokie, iPhone/iPod, Siemens, Samsung, Motorola, SonyEricsson, LG … Ampak a ni res zanimivo? Ko se spomniš kako zelo si si nekaj želel, odštel kar nekaj svojega prigaranega denarja za to, nekaj časa uporabljal potem pa odvrgel in popolnoma pozabil, da je ta reč kadarkoli obstajala. Tako zlahka. Malo žalostna zgodba. In pri meni je tako, da “dotrajane” stvari ne vržem stran ali se trudim prodati. Ne. Spravim jo v enega od tistih pozabljenih predalov. “Morda pa še kdaj prav pride!” Ampak seveda v večini primerov ne pride več prav, le prostor zaseda. In če se v slabem desetletju toliko krame nabere samo pri meni, si znate predstavljati koliko krame letno sproducira cel svet? Nepredstavljivo. Kablov kolikor hočeš. Najrazličnejših. Prisežem, da si predstavljal nisem, da se mi doma vlači toliko kablovja. Ampak kar je najbolj zanimivo. Niti enega samega takšnega z micro USB vtičem. Tako skoraj da sedim na gori jebenih kablov in adapterjev pozabljenih elektronskih duš in se jebem s svojim ultra modernim praznim telefonom. Kako ironično hehe. Grem v Big Bang. Tam ga bodo imeli. Pridem do police in vidim, da ta stane 17 evr!!! Ne bom ga kupil. Raje imam prazen telefon. Kasneje se me usmili Davor in mi podati delujoč micro USB polnilec. Sucsess!

Imate doma računalniško mizo? Imate na računalnik priklopljeno ogromno raznih napravic? Morda še kakšen modem, router ali switch? Si še upate pogledati za mizo? V samo srce neskončne bakrene ceste. Verjemite, da boste v večini presenečeni kakšen blodnjak se tam nahaja. Pozabljen od sveta, samo da deluje. Odprite malo kdaj tiste predale, za katere komaj veste, da še obstajajo. Kaj vse se najde v njih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.