Lepo se prijazno pozdravita in sedeš na stol kot že neštetokrat prej. Najprej pade vprašanje “kaj bova nardila?”. Kot vedno, tudi tokrat ne veš točno kaj bi rad saj nisi na tekočem s trendi frizur in niti nisi pretirano razmišljal o tem kaj bi pravzaprav rad nosil na glavi. V zadnjem trenutku izustiš “ob straneh obrij, gor pa pusti daljše in z škarjami”. Tudi tokrat ti ni uspelo prebiti monotonosti in nisi našel točne ideje kaj bi rad. Še enkrat sledi frizura, ki jo nosiš že nekaj let. Včasih se zgodi, da želiš eksperimentirati in listaš revije s frizurami a se zdi, da tudi, če si določeno frizuro izbral, nisi nikoli zapustil salona z njo. Nekako ni nikoli enaka.

Frizer prične s striženjem in v zraku nastaja tista čudna, nepojasnjena napetost. Tisti čuden občutek, ko si prepričan, da bi se spodobilo, da kaj rečeš. Da mora steči nek pogovor. Da bi stekel nek small talk, ki bi prebil to presneto napetost tišine. Dejansko ti tišina precej paše med tem, ko ti nekdo z rokami kreira po tvojih laseh. Precej sproščujoče. Lahko bi zaspal. Potem razmišljaš kaj bi rekel. Opaziš, da je tudi frizerju morda rahlo neprijetno a se kaj kmalu zaveš da je on že utrjen. S tem se sooča dnevno. Trdo kožo je razvil. A vseeno čutiš, da bi se morala nekaj pogovarjati. Kaj si misli? A je sploh važno? Morda si pač le malce bolj tihe sorte človek. Ampak nič skrbeti, frizer ima v rokavu vedno venček vprašanj s katerimi prestreli to zagato neprijetne tišine.

In nato kot strela iz jasnega tišino prebije večno vprašanje, ki nas spravi iz takšne zadrge. “Vreme pa nič kaj dobro ne kaže kaj? Ja, res je, zima se bliža. Eh pa saj bo. Kam pa greš kaj na dopust”, te po mesecu dni ponovno vpraša. Pogledaš k sosednjemu stolu in se čudiš kako se imata soseda toliko za pogovarjati. Aha, sosed gleda fusbal in ima tako vedno nekaj za blebetati. Za frizerja je dobro, da se spozna na fusbal ali kakšen podoben šport, ki je množično gledan. Ne vem od kod ta nuja po tem, da vedno mislimo, da se je nujno potrebno pogovarjati. Da bomo čudni, če bomo za spremembo v tišini in pustili, da frizer opravi svoje delo. Heh, mogoče sem pa samo jaz čuden. Ampak jebemti, Brad Pitt ima pa totalno zajebano frizuro v Fury! Tudi jaz hočem tako! :) Sva s frizerjem zrihtala, da sem na pravi poti do nje :D

P.S: Fury je prekleto dober film!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.