Ko slišim imena kot so Robert De Niro, Val Kilmer, Cuba Gooding Jr., Ray Liotta, Nicolas Cage, dobim asociacijo na dobre filme. Na dobre igralce, ki so v svoji karieri nekaj dosegli. Kot primer poglejmo nekaj velikih filmov v katerih so nastopali zgoraj omenjeni. Recimo Robert De Niro v filmih kot so Goodfellas, The Untouchables, Jackie Brown, Taxi in še bi lahko našteval. Ray Liotta v Hannibalu, Goodfellas, Identity …  Val Kilmer v The Salton Sea, Heat, The Doors … Torej kar želim povedati je, da ima vsak od teh igralcev za sabo zavidanja vredno filmografijo. Kaj za vraga se je z njimi zgodilo? Denarja jim najverjetneje ne manjka. Morda sem utopičen ampak predstavljam si, da človek, ki pride v sam vrh smetane filmske industrije in ima za sabo kar nekaj kultnih filmov, ne bo spustil nazaj na nizek nivo. Na samo dno. Vloge bo skrbno sortiral na smeti in kvaliteto in prekleto pazil kaj bo sprejel in kaj ne. No očitno sem se zmotil. Razumem, da je potrebno odplačati dolgove razkošnih vil, avtov, dragih večerjic … Ampak ne dvomim, da ti igralci nimajo tudi boljših ponudb. Ne dvomim, da so jim ponujene tudi vloge v resnejših, kvalitetnejših filmih. In razumem tudi, da se zgodi in včasih pač priletiš v slab film, vsak ima kakšnega grešnega kozla v svoji zbirki. Ampak ti zgoraj omenjeni pa zadnje čase delajo pravo zbirko zanič filmov. In kar je še bolj zanimivo. Ti igralci velikokrat sodelujejo skupaj. V istem zanič filmu. Veliko je tudi povezav  s 50 Centom.

Honorar je po vsej verjetnosti po navadi mamljiv, ampak vseeno mislim, da je na drugi strani še vedno nek osebni ponos, ki bi moral vloge filtrirati. Taktika je dobra. Imamo eno do kurca idejo za film. Najamemo super igralca. Priznanega, z bogato zbirko dobrih vlog, da igra v našem filmu. Ponudimo mu lep kupček denarja. Vlogo seveda sprejme in imamo “uspešnico”. No, ni uspešnica, se pa verjetno proda. In konec koncev je očitno le denar tisto kar na koncu šteje. Skoraj popolnoma prepričan sem, da si 80% ljudi tak film ogleda samo zato, ker v filmu igra recimo Robert De Niro. Ocena filma tukaj verjetno niti ni toliko pomembna. In, ker nisem nek filmski strokovnjak, sem tudi sam velikokrat padel na to finto. Sem si pa sedaj dopustil, da izbiram tudi med tujimi avtorji in neznanimi igralci. V večini zelo pozitivno presenečen. Presenečen sem tudi nad kriteriji ogromno ljudi. Po raznih forumih itd. Nekateri film kot je na primer Gun, ocenjujejo za dober film, za super akcijo … Ah dajte no!

Osebno film vedno preverim  na IMBd, ker me v veliki večini primerov ne potegne za nos. Seveda se zgodi tudi, da je kakšen film dober in je ocenjen nižje kot bi si zaslužil. Ampak v veliki večini te ocene kar držijo. In, ko torej omenjam ocene, naj povem, da imajo filmi, ki so navedeni spodaj zares porazne ocene. 3.5 mogoče malo več, mogoče malo manj. Osebno vse kar je pod 6.0 sploh več ne pogledam. Morda se motim, ampak takšnemu filmu ne dam več niti možnosti.

Pa, da ne bom samo pizdil, naj pokažem kakšni filmi me dregnejo v oko.

itd.

Čakam, da vidim še kakšnega Jacka Nicholsona v vlogi 50 Centovega policijskega partnerja. Good cop – bad cop navezava. Upam, da nikoli ne dočakam.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.