The-Theory-of-Everything-Poster-2Kako čudovit film. Kako čudovita in izjemna zgodba, polna strasti in ljubezni ter predanosti. In kako izjemno živkjenje. Prekleto velik človek je Stephen Hawking. In kako velika ženska je bila njegova žena Jane. Hawking je nekoč izjavil, da mu je zaroka z njo dala nek smisel za katerega je bilo vredno živeti. Zares kruto kako se včasih narava poigra s človekom in mu obrne življenje na glavo. Zelo kruta usoda je doletela mladega Hawkinga a je kljub tej grozni bolezni ustvaril družino in življenje, ki je večje od življenj večine. Bolezen mu je vzela sposobnost gibanja, nato pa še govor. Ampak kako močan človek je, da je kljub vsem tegobam ostal optimističen in pozitiven, pisal knjige in navduševal s svojim izjemnim umom. In še vedno obdržal smisel za humor. Ko so mu podali diagnozo bolezni, so mu rekli, da ima le še dve leti življenja. Kako zelo so se motili. Hawking je danes star 73 let. V vseh teh letih si je zgradil zavidanja vredno ime. Mislim, da ga skoraj ni človeka, ki nebi vedel kdo Hawking je ali pa vsaj slišal zanj. Ampak seveda brez izjemnih ljudi v njegovem življenju nebi šlo. Še en dokaz, da je moč ljubezni nad vsem.

Zdi se, da mu je dejansko najpomembnejši njegov um. V filmu je tudi prizor, ko zdravnika prestrašeno vpraša ali bo bolezen vzela tudi njegov um. Brez njega bi bil pogubljen. Rekel bi, da ga zavedanje, da ima neko poslanstvo, da ima svoj um in ogromno dela na področju znanosti, drži pozitivnega. Mu daje nek smisel. Še več, mislim, da vidi v svojem življenju več poslanstva in smisla kot večina ljudi. Malo je ljudi, ki se zavedajo, da imajo neko poslanstvo, nek namen.

Kako vesel sem, da sem zdrav in funkcionalen. Da lahko hodim, tipam, vidim, slišim in okusim. Da je svet v katerem živimo poln skrivnosti in radosti. Ljudje velikokrat povsem preveč jamramo brezveze. Pozabimo na to kar je res najpomembnejše. Da smo zdravi. Sam film si definitivno zasluži odlično oceno (IMDB 7,8). Eddie Redmayne je opravil svojo nalogo presneto dobro v vlogi Stephena Haekinga. Film pa je seveda tudi odličen in nikakor dolgočasen, kakor seveda tudi njegova življenjska zgodba. Definitivno vredno ogleda.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.