Resno! Počasi mi že resnično presedajo te brezzvezne variacije vremena. Čez teden lepo toplo in sončno, vikend pa obvezno oblačen in deževen. In to že sedaj kar lep čas. Seveda so vmes izjeme. Mati narava se malce igra z nami. Od ponedeljka do petka sanjarim kako bom šel v hribe, kolesaril … nekaj pametnega počel. Ko pride vikend pa vidim, da lahko več ali manj čepim doma pod streho, srkam kafe ali pivo pod nadstreškom v bližnji gostilni, pač ne delam tistega kar bi delal v lepem vremenu. Zanimivo res, da samo med vikendi. Slaba karma? Pa saj nisem nikomur naredil nič takšnega :). Ok, pustimo tisto, ko smo še bili otroci … V soboto imam namen iti na en lep pohod na Raduho. Pogledam malo obete na enem najbolj priljubljenih portalov v naši malenkosti in vidim, da bo spet sranje. Vem, da te kvazi vremenske napovedi za cel teden niso vredne nič, ampak vseeno se kaj veliko niso motili zadnje čase. Velikokrat je bil vikend deževen. Še več! Ko smo bili doma cel ljubi teden, je seveda cel teden tudi deževalo. Ko smo prišli nazaj v službo, pa seveda spet sonce. Morda je sonce samo kadar naša firma dela. Ustvarjamo sonce. Naj firma dela! Namesto, da bi se podil čez drn in strn, odkrival nove svetove, srečen ležal v travi, skakljal po širnih planjavah in srkal bistre studence, sem lahko doma stagniral s knjigo v roki in mrko opazoval kislo vreme. Gledal filme, hodil na kave … Kurac! Saj je skoraj poletje. Očitno nekdo, ki me ne mara rad pleše. Mogoče pa me ne sovraži ampak ima samo previsoke položnice za vodo.

Plesalec, če to bereš, prosim oprosti mi za vse kar sem ti morda storil in nehaj vsak vikend plesati. Saj zdaj imamo že pri vsaki hiši svoj štepih, vodovod … ni potrebe, da bi vsak vikend deževalo. Pusti nam malo sonca tudi takrat, ko smo doma.

1 thought on “Vikend plesalec – sonca jemalec

  1. Dragi kritik,

    ko boš prišel v leta ti bo jasno. Slabo vreme res sucks, a večji problem je vremenu neprimerna oprema. Kar se službe tiče …. opcija dopust ali delovna sobota ;) Ne splaca se obesit na vikend…med tednom je vse boljse. Pa res ti ni treba prespat 8 od 24ih ur ;)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.