Ni lepšega kot tisti trenutek, ko zvečer ležeš v udobno posteljo, utrujen od dneva, ki je za teboj. Vsaka mišica se sprosti in po celem telesu te preleti ta senzacija nekakšnega ščemenja, sprostitve, kot da si od sebe odvrgel nekaj kilogramov. Ves hrup obmolkne. Še lepše pa je, če te zraven spremlja in pomirja simfonija zvokov dežja. Obožujem poletne, večerne nevihte. Ležati na gugalnici, na balkonu med tem, ko se narava bohoti s strelami, vetrom, dežjem in grmenjem. Jaz pa na toplem in suhem, dremam in vse to poslušam. Te poletne nevihte. Mislim, da skoraj ni lepšega načina, ki te zaziba v trden spanec.

In ker ni vsak dan dežja – hvala bogu – si dež skoraj vsako noč pričaram z aplikacijo, ki ima preprosto ime Rain, rain. Izbiraš lahko med nešteto različnimi pomirjajočimi zvokovi. Kar precej različnih tipov zvoka dežja. Rahlo deževje, poletna ploha, dež po šotoru, poletna nevihta, presketanje ognja v kaminu in še in še. Meni je super aplikacija. Najraje imam zvok forest rain, torej dežja v gozdu. Ta me spremlja marsikatero noč. Včasih sem raje poslušal kakšne podcaste o vesolju in podobno, zdaj pa večinoma samo še dež. No, tu in tam še vedno poslušam kakšen podcast.

Seveda pa so pogoj tudi dobre slušalke. Te, ki se dobijo zraven iphone 6, so presenetljivo kvalitetne. Oni dan jih nisem mel pri roki in sem bil primoran poslušati svoj dež z nekimi pocenskimi slušalkami. Ni več deževalo, ampak zgolj samo še šumelo. Kot statika, beli šum. Me zanima kako bi tale dež zašpilal na Daliborjevih novih slušalicah.

Strela

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.