Po precej dolgem času spet ena knjiga, ki sem jo uspel prebrati v celoti. Kar nekaj sem se jih že lotil pa nisem prišel do konca. Osnovni delci pa je knjiga, ki te precej “potegne” in jo težko odložiš. Gre za precej provokativen roman v katerem se pisatelj sooči z najrazličnejšimi problemi sodobnega človeka. Problemi kot so obremenjenost s spolnostjo in čedalje večjim individualizmom. Pelje nas čez precej bizarno in nekoliko kontroverzno zgodo, ki govori o življenju dveh pol bratov, ki iščeta svojo srečo pod tem soncem. Eden je priznan znanstvenik in zelo uspešen na svojem področju, drug je nepomemben učitelj, ki ga mučijo težke frustracije in travme iz otroštva. Oba pa sta zaznamovana kot otroka brez staršev. Brunova mati je bila del liberalnega hipijskega gibanja in se otroku ni posvečala saj ji je predstavljal breme. Michael pa je odraščal pri babici.

Najbolj mi je bil zanimiv karakter Bruna. Bruno se skozi svoje odraščanje sooča z najrazličnejšimi travmami, ki lahko prizadenejo človeka. Pomanjkanje ljubezni in pristnih odnosov, sexa, zlorabe, nezadovoljstvo … Njegova zgodba nam prikazuje kako ljudje postajamo vedno bolj zaslepljeni s pop kulturo in mediji, kako se vedno bolj podrejamo določenim standardom in okvirjem kakšen bi popoln človek moral biti. Z nekimi smernicami, ki jih diktira moda, morala … Ko odraste, se v kampu kjer se srečujejo samski prepusti dogodkom in svobodnjaški ljubezni. Tam spozna svojo “ljubezen” s katero sta oba v podobnih težavah. Oba stara štirideset let in samska. Zavedata se, da njuno telo že počasi razpada in, da so časi mladosti minili. Skupaj odkrivata dimenzijo svobodnega sexa. Za nekaj trenutkov najde srečo.

Roman je vreden branja in se sooča z temami, ki so precej vsakdanje a se o njih ne govori. Spolne furstracije, nezadovoljstvo s samim sabo, fetiši in ostale tegobe modernega človeka. Predstavi nam problem sodobnega človeštva kjer je vedno večji odstotek ljudi samskih. Kjer se individualizem kuje v nebo. Knjiga je na momente precej vulgarna in vsebuje kar nekaj precej šokantnih predstav. Me je avtor kar prepričal in bom prebral še kakšno njegovo delo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.