Prekleto dolgo sem vztrajal s svojim HTC Sensation. Precej stvari sva dala skupaj skozi kar je bilo vidno tudi na njegovi zunanjosti. In prekleto veliko živcev mi je požrl. Sicer nebi sedaj o tej večni vojni med androidom in iosom ampak moje izkušnje z androidom so precej slabe. In poskusil sem malo morje različnih operacijskih sistemov (rom-ov). Spomnim se fasciniranosti nad delovanjem HTCja, ko sem ga dobil. Zares je bil odziven, hiter in lep. Ampak prav tako se spomnim, da je nekje po mesecu dni uporabe že pričel kazati prve znake utrujenosti. Sprva je tu in tam kakšna aplikacija “počakala” in se sesula. Potem je telefon počasi postajal manj odziven. Nakar so sledili nujni tedenski rebooti, da sem ga lahko uporabljal. Vse to je bilo na stock ROMu (tovarniški operacijski sistem). Precej dolgo sem vztrajal na stock romu. Potem pa sem ga v dobri veri flashal in zamenjal operacijski sistem z novim romom HTC Revolution HD, če se ne motim. Nekaj časa je delovalo ok in kaj kmalu ga je telefon ponovno začel srati. Po tem sem testiral vse mogoče operacijske sisteme in opazil, da vsakemu nekaj manjka. Ali ne dela fotoaparat kot bi moral, težave z wifi … Na koncu sem pristal na Cyanogen-u za HTC. Ta je nekako bil še najboljši ampak seveda pod pogojem, da nisem uporabljal Facebook aplikacije in Viber. V tem primeru je bila situacija ista. Da ne omenjam čudnega brnenja med klicanjem in samodejnih rebootov brez vsakega dobrega razloga. Zadnjič pa je bilo dovolj. Kaplja čez rob. Zjutraj mi je telefon ponovno zmrznil in dopizdilo mi je. Dovolj tega sranja. Čas je za nov telefon!

Že precej časa opazujem izjemno navdušenje prijateljev and Iphone-i in ios-om. Vsakič, ko sem nekomu malce pojamral sem v večini dobil enak odgovor: “Nabavi si Iphone, kaj hudiča še čakaš!”. Iz izkušenj vem, da Applu gre zaupati kar se kvalitete tiče. Uporabljam njihov računalnik (MacBook Air) in iPod. Obe napravi delujete že precej časa brez kakršnih koli težav. Ne spomnim se kdaj sem nazadnje resetiral računalnik. Če enako velja tudi za njihove telefone, je to res “no brainer” kajne? Pri prijatelju sem videl, da mu njegov iPhone 4s še danes deluje brez večjih težav. Edino cena me je malce odbijala. Ampak naprave v istem rangu imajo tako ali tako podobno ceno. Android se mi je zameril iz dneva v dan bolj. Malce me je tudi skrbel prestop iz androida na ios. Bil sem precej navajen androida.  Ker precej uporabljam maile mi tudi ni bilo všeč, ker na ios ne morem imeti naloženega mail klienta K-7 mail, ki je odličen. Nudi različna zvonenja za določen mail račun. Potem pa zadnjič prijatelj potegne iz žepa novo šestico. Malce sem jo prijel v roke in malce pregledal in glej, iOS 8 ima tudi to možnost na svojem stock mail klientu. To je to. Tudi mail klient je odličen.

Naslednji dan sem že visel na Mobitelu in dajal podpise. iOS sem osvojil in si ga nastavil ter uredil aplikacije po svoje, nekje v dveh urah. Zares preprost za uporabo. Uvoz vseh kontaktov preko Google storitve. Jasen, pregleden. Dizajn je tako ali tako razred zase. Delovanje pa mi je vzelo sapo. Odzivnost je prav neverjetna, še posebej ker imam sedaj tudi LTE. Da o kvaliteti fotoaparata sploh ne izgubljam besed. Kvaliteta fotografij je prav neverjetna. In sama uporabnost vmesnika za fotoaparat. Sedaj sem popolnoma navdušen nov iphone uporabnik in ker sedaj veliko časa drkam po telefonu, skoraj vsak dan odkrijem še kakšen nov Applov bombonček, ki tehtnico potisne močno na stran Iphonea. Za enkrat sem nad iphone več kot navdušen. Upam, da tako tudi ostane. Na HTCju sem zdržal malo manj kot tri leta. Za iphone 6 imam večje upe. Upam, da me s časom ne razočara. Ne bom rekel, da so vsi Androidi slabi, da komu ne stopim na žulj (Klemen), amapk jaz osebno imam z njim slabe izkušnje. Nekateri bi rekli, da sem prišel k pameti :)

2 thoughts on “Čas za nov telefon – iPhone 6

  1. Pojma nimam o tehniki (morda zato, ker sem ženska), ti pa lahko zagotovim, da ga ni čez iPhone, nikoli ne razočara :)

  2. Tudi pri tablicah je ista zgodba. Jaz sem zdržal na Android tablici dobre pol leta. Zatikanje, štekanje, sesipanje in tako naprej sem nekaj časa toleriral, potem pa sem imel dovolj. Glede na to, da imam že tretji iPhone s katerim sem več kot zadovoljen, sem nabavil iPad mini. To je to. Stvar ki deluje tako kot človek pričakuje današnji dan. Sedaj skoraj ne prižgem več PC-ja ali laptopa po cel teden.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.