Ideja o novi uri

Sedaj, ko je že minilo nekaj časa od nakupa in je prvotna vzhičenost malce popustila, bom zapisal besedo ali dve o tej krasni stvari. Bolj, ko je postajalo mrzlo, bolj sem se predajal ideji, da bi ponovno pričel s tekom. V fitnes me nikakor več ne vleče. Sem eden tistih revežev, ki je padel na finto modernega marketinga in obožujem razne statistike; nekatere uporabne in potrebne, druge povsem nepotrebne. Moje primarne dejavnosti so v veliki večini kolesarjenje, hribolazenje in sedaj ponovno – tek. Za tekaške podvige amaterja so nekako najpomembnejši podatek trenutni srčni utrip, čas in območje srčnega utripa. Tukaj bi se lahko zadeva zaključila. Snemanje poti, kilometražo itd., lahko rešimo preko pametnega telefona – Strava, Endomondo …

Crknila mi je moja minimalistična Polarka in poskusil sem srečo s svojo Sector Expander GPS za katero pa se je ponovno izkazalo, da je najslabša možna kreacija kar se tiče tovrstnih aparatur in še slabši nakup. Uporabniški vmesnik so izdelovali idioti, aplikacijo za pregled tras pa … verjetno otroci. Neuporabno.

Denis se je ravno nekaj vžigal za tek in novo uro. Ne bom zanikal, z njegovim raziskovanjem je podkuril še mene. Kmalu sem prišel na nekaj člankov glede Garminove Vivoactive HR, ki jo sedaj tudi lastim. Za kolesarjenje že drugo leto uporabljam Edge 500 in sem več kot zadovoljen. Baterija po vsem tem času drži odlično, zadeva je stabilna in zanesljiva. Vivoactive pa je nekakšna pametna ura, ki je namenjena vsemu. Zadovolji lahko potrebo po malodane vsaki aktivnosti. Od golfa pa tja do plavanja. Seveda si lahko vadbe nastavimo glede na naše potrebe. Nam neuporabne lahko odstranimo.

Dosti sem prebral o Garminovem HR senzorju, ki je na novih urah integriran in srčni utrip meri kar iz zapestja. Zelo uporabno, a o tem več kasneje. In kar je dalo piko na i, povezuje se lahko z vsemi Garmin ANT+ senzorji. Od mojega pasa za merjenje srčnega utripa, pa do senzorja za merjenje hitrosti in kadence. Nova je nekje 270 evrov (+/- 15 eur), jaz pa sem povsem novo, v garanciji, našel na Bolhi za 200 cekinov. Prodano!

Zadeva ima ogromno funkcionalnosti, še posebej v navezavi z Garmin Connectom; zato se bom potrudil biti čim krajši in bom izpustil zajeten del bombončkov.

Odpriranje embalaže in prvi vtisi

Embalaža je dokaj minimalistična in nevpadljiva. Ko embalažo odpremo, nas čaka še več minimalizma; kar mi je všeč. Manj je več. Poleg nepotrebnih papirjev se v škatli nahaja dejansko samo še ura in kabel za polnjenje in povezavo z računalnikom. To je vse.

Ura je simpatične oblike, po vtisu teh novodobnih, tankih zapestnic, ki spremljajo vaše spanje itd. Ne vem kako se jim točno reče. Pas je iz kvalitetne gume, ki skrbi, da ta ne pleše na vašem zapestju in da se znoj z lahkoto spere in ne vpija v material. Marsikoga zmoti štirioglata oblika. Meni je precej simpatična in me ne moti. Kabel za povezavo z računalnikom je standarndni USB s posebnim Garminovim nastavkom za priklop ure. Ura se preko USB tudi polni. Zelo mi je všeč tudi uporabniški vmesnik, ki je pregleden, logičen in super dostopen po zahvali zaslona na dotik in dveh funkcijskih tipk. Aja, vodoodporna je do 30 metrov.

Lega na roki in velikost

Ko sem o uri še bral po spletu, sem kar nekajkrat zasledil, da je precej velika in neudobna na roki. K temu naj bi dodatno pripomogla še štirioglata oblika. Sam imam kar precej velike roke, zapestja, in ko sem na Garminovi spletni strani našel prirejena merila, ki si jih lahko sprintate in preverite, kako bi pasala na vaše zapestje, me je malo zaskrbelo, da bo pas prekratek ali pa bo zapet na zadnjem zobu. Mere ure znašajo 30 x 57 x 12mm. V Bigbangu sem pred nakupom raje preveril. Na moji roki ura nikakor ni moteča, neudobna. Pas pa tudi ni prekratek in imam na njem prostih še pet odprtin. Verjamem pa, da zaradi svoje oblike in velikosti, na ožjih zapestjih lahko deluje smešno, nepatudi neudobno. Zato bi svetoval, da jo pred nakupom pomerite. Mojemu zapestju se lepo prilega in stoji na mestu.

Funkcije in vrste športnih aktivnosti

Sedaj so v modi pametne ure in tudi ta ni butasta. Seveda pa je to športna ura in ni pričakovati enakih funkcionalnosti, kot jih nudi na primer Apple watch. Garmin Vivoactive je športni švicarski nož. Poleg programov za vrsto različnih aktivnosti, spremlja tudi vaše spanje, srčni utrip ter korake in število prehojenih nadstropij skozi dan. Dejansko vas konstantno nadzira koliko aktivni ste zares. Na podlagi teh meritev si tudi izdela vaš profil oziroma statistike, ki jih lahko podrobneje vidite v vašem Garmin Connect računu. Srčni utrip se meri konstantno, na zapestju. Na podlagi teh meritev se vam tudi ažurno posodablja vaš profil o priporočenih srčnih območjih vadbe – kar se mi zdi zelo uporabno. Funkcijo merjenja srčnega utripa na zapestju se da seveda tudi izključiti.

Najprej sem želel dober vmesnik za prikaz ure. Na voljo jih je kar nekaj in nekatere lahko priredite po svojem okusu. Nekateri so posrečeni in smešni, drugi nudijo obilo informacij. Uro lahko imate tudi v tekstovni obliki. V kolikor pa ste programer, lahko naredite tudi svojega. Sam trenutno uporabljam Line. Nekako se mi zdi najbolj uporaben in tudi dobrega izgleda.

Na začetku imate prednaloženih kar nekaj aplikacij oziroma programov za nadzor vadbe, nekaj od teh pa bo verjetno tudi čisto neuporabnih. Recimo veslanje, golf, plavanje v bazenu in še katera. Odvisno je pa seveda od zahtev uporabnika. Uro je možno nadgraditi in nanjo namestiti dodatne programe za nove aktivnosti. Osebno so mi pomembne funkcije tek, kolesarjenje, hike (hoja v hribe) in hoja. Glede programa Hiking; ta ni naložen privzeto in ga boste morali naložiti naknadno. Navadni Hiking s to uro ni kompatibilen in boste morali izbrati Hiking 2 ali pa Hiker, ki ga dobite pri Garminu, brezplačno seveda. Načeloma pa programa Hiker sploh nebi potrebovali. Zadostuje že program Hoja katerega prikaze parametrov si ustrezno nastavimo. Ura ima vgrajen tudi GPS in višinomer. Tako lahko vse vaše aktivnosti “snemate”, si kasneje podrobnosti ogledate v vaši izbrani aplikaciji. Sicer je primarna Garmin Connect, a se da iz njega izvoziti vadbe tudi v druge.

Kot sem že omenil, ura konstantno spremlja srčni utrip, spanje, število korakov in si na podlagi teh podatkov gradi profil. Ko bo Garmin zaznal, da ste predolgo neaktivni, bo ura nežno zavibrirala in vas opomnila, da se sprehodite. Tako morate dosegati dnevne cilje, ki so prirejeni glede na vaš profil. Nekaj malega motivacije. Sproti vas obvešča o novih rekordih, najboljših časih ter dosežkih. Naložite si lahko tudi program za beleženje vnosa tekočine in si tako naredite profil o vaši hidraciji.

Merjenje utripa …

S klikom na ekran lahko vidimo tedensko statistiko.

Spremljamo lahko tudi porabo kalorij. Garmin loči celo med tistimi, ki smo jih porabili med vadbo in tistimi, ki niso bile porabljene med vadbo. Koliko je to natančno, žal, ne znam povedati.

Kadarkoli pa si lahko ogledate tudi svoje osebne rekorde in najbolše čase za določeno aktivnost.

Ostale funkcije, kot so alarm, štoparica, odštevalnik, so samoumevne in zelo lepo dodelane. Lahko nastavite več budilk na različne profile. Budilka vam bo zjutraj na zapestju nežno vibrirala. Zelo uporabna funkcija so geste (gestures). Garmin je vgradil sistem, ki zazna kdaj pogledate na uro; in ko to zazna, se bo ekran tudi osvetilil. To možnost lahko izključite ali pa določite, da je aktivna samo takrat, ko imate vključen kakšen program za vadbo. Super uporabno pri teku! Še posebej zdaj, ko tečem večinoma po temi.

Ura se lahko poveže s vašim pametnim telefonom preko Bluetooth povezave in nudi nekatere funkcionalnosti pametne ure. Na uri lahko sprejmete ali zavrnete klic, vidite in preletite sms sporočila, epošto in ostala obvestila, ki priletijo na telefon. Nastavite lahko na katera obvestila naj vas ura opozarja in na katera ne. Ima tudi možnost prikaza vremenske napovedi ter upravljanje glasbe na vašem telefonu. Seveda pa je nabor funkcij precej velik in ni smiselno, da naštevam vse.

In spet, z dotikom na ekran, prikažemo več dnevno vremensko napoved.

Vsakemu programu lahko določite katere parametre naj vam prikazuje. Izbirate lahko med zavidanja vrednim naborom parametrov. Tako si lahko za vsako vadbo nastavite prikaze po vaši želji. To je zelo uporabno, saj imate pri različnih športih različne potrebe. Vsakemu programu lahko določimo tri zaslone na katere lahko spravimo kar nekaj podatkov. Med zasloni se pomikamo z drsenjem s prstom po zaslonu – kot pri telefonu.

Dodajanje aplikacij ter najbolj uporabne

Kot sem omenil, je ura povsem nastavljiva in jo je možno razširiti in povsem “preoblikovati” z raznimi dodatnimi programi, widgeti in temami za uro. Aplikacije lahko nalagate preko vašega računalnika, seveda morate uro prej priklopiti na priložen kabel. Lahko pa jih instalirate tudi preko Bluetooth povezave, kar preko telefona. V obeh primerih potrebujete programsko opremo Garmin Connect, ki pa je brezplačna. Za aplikacijo skrbi Garminov Connect IQ. Spodaj nekaj dobrih.

 1. Hiker: Potreboval ga bo vsak, ki rad hodi v hribe in potrebuje prikaz različnih temu primernih parametrov. Seveda pa se vaša pot tudi snema in jo lahko kasneje vidite tudi preko Google maps. Spremljate lahko trenutno nadmorsko višino, prehojeno število metrov vzpona, kompas, temperatura itd.
 2. Line: tema za prikaz ure, ki izgleda lepo in nudi ravno pravo število podatkov. Sicer se podatek o srčnem utripu ne osvežuje ravno ažurno – verjetno tako špara baterijo. Ampak dobra tema za uro.
 3. Text Watch: super tema za uro. Namesto številčno je čas prikazan tekstovno.
 4. Beers Earned: da ne bo več dileme. Med vadbo vam lahko prikaže koliko piv lahko spijete varno, brez da bi presegali kalorično vrednost.
 5. SunCalc: vam pove kdaj bo padel mrak, kdaj bo zlata ura, sončni vzhod itd.

Povezava s telefonom in prenos podatkov

Povezava s telefonom je lahko konstantno vzpostevljena preko bluetooth povezave. Na telefonu morate imeti instalirano aplikacijo Garmin Connect, ki omogoča sinhronizacijo ure in vašega Garmin Connect profila, oziroma telefona. Konstantno vključen bluetooth pa seveda pomeni tudi nekoliko večjo porabo baterije; tako na uri, kot na telefonu. Ura prejema vse podatke, kot so vremenska napoved, dohodni in neodgovorjeni klici, sporočila, obvestila socialnih omrežij itd., preko vašega telefona. Ko uro prvič uspešno povežete s telefonom, se bosta v prihodnje samodejno povezala. Kot že omenjeno, preko telefona se lahko izvajajo tudi namestitve nove programske opreme in posodobitev.

Dohodni klic lahko preverimo na uri, lahko ga tudi sprejmemo ali zavrnemo.

Na uro pa lahko prejemamo tudi številna obvestila, ki prihajajo na naš telefon. Od epošte, sms sporočil, pa do raznih obvestil iz socialnih omrežij itd. Kaj želimo prejemati in kaj ne, lahko nastavimo. Na voljo so dve možnosti nastavitev obveščanja; ena za obvestila, ki jih lahko prejemamo med izvajanjem športne aktivnosti, in nastavitev obvestil, ki jih lahko prejemamo takrat, ko nismo v fazi aktivnosti – ko je aktiven eden od programov aktivnosti. Zelo uporabno saj nas verjetno večina ne želi biti bombandirana z obvestili med tem, ko naprimer tečemo.

Imamo pa tudi možnost upravljanja glasbenega predvajalnika, ki ga uporabljamo na telefonu. Na uri je nameščena aplikacija preko katere lahko upravljamo glasbo.

Združljivost s senzorji

Pred nakupom mi je bilo zelo pomembno, da je ura združljiva z ostalimi Garminovimi senzorji. Za natančno beleženje srčnega utripa še vedno velja, da je pas tisti, ki je natančnejši. In ker nisem želel kupovati novega, lahko sedaj uporabljam tega, ki sem ga dobil zraven kolesarskega števca. Deluje preko ANT+ povezave. Prav tako lahko z uro povežem tudi ostale senzorje. Tako lahko uro uporabim tudi namesto kolesarskega števca. Garmin nudi še številne druge senzorje, ki jih lahko povežemo.

Oni dan sem povezal svoj Garminov pas za merjenje srčnega utripa. Najprej morate na uri, v nastavitvah, zagnati iskanje, da se pas in ura najdeta. Našla in povezala sta se, po nekje desetih minutah pa sem opazil, da se je povezava samodejno prekinila. Zagnal sem manjšo paniko, da je ponovno nekaj narobe. Na pasu sem zamenjal baterijo. Zadeva se ni spremenila in popadla me je blaga nejevolja. Ampak očitno je Garmin mislil tudi na to. Senzorji bodo ostali povezani samo v času vadbe, oziroma v času izvajanja programa za določeno aktivnost. Verjetno še en korak k šparanju baterije. Torej, ne se ustrašiti, v času aktivnosti bo senzor ostal povezan.

Integriran senzor srčnega utripa

V tovrstni senzor sem bil že od začetka skeptičen – kljub zagotavljanju o dobrih rezultatih po raznih forumih. Optična tipala za merjenje srčnega utripa so relativno nova zadeva in naj bi bili kar precej točni. Nič drugače ni v primeru Vivoactive HR. Ta metoda deluje tako, da meri razliko v absorpciji svetlobe, ko ta osvetli podkožne žile. Tri LED diode poskrbijo za svetlobni vir, svetlobno občutljiva dioda pa izvede meritev odbite svetlobe.

Takšen način je izjemno praktičen. Ni potrebno nositi nobenih pasov. Merjenje utripa se lahko takorekoč izvaja neprekinjeno. Na podlagi teh podatkov pa si lahko ustvarimo kar dobro sliko kakšna so naša realnejša področja vadbe. Tista formula 220 – leta je menda precej larifari.

Zadevo sem primerjal z rezultati dobljenimi ob nošenju pasu za merjenje utripa. V mirovanju ni bilo neke velike razlike, morda za nekaj utripov. Drastične razlike ni bilo niti pri teku, pri večinoma enakomernem tempu. “Nenatančnost” se je pojavila pri nenadnih visokih obremenitvah, ko je puls nenadoma močno narastel. Ko sem recimo tekel v hrib, sem prepričan, da sem dobival precej netočne informacije o utripu. Menim, da za merjenje pri kakšnih intervalnih treningih, ni najboljša rešitev. Povsem uporabna pa pri zmernem teku, pohodništvu, hoji, torej tam, ker ni močnih nihanj intezivnosti. Lahko seveda, da se motim in bom vesel, če je kdo natančneje testiral in me bo popravil.

Štetje korakov in analiza spanja

Primarno mi sicer te zadeve niso v interesu in sem uro nabavil predvsem v športne namene. Je pa sedaj nekakšen trend, da spremljamo vse. Morda ljudje s tem postajamo že malce smešni. Na tržišču je malo morje raznih aktivnih zapesnic, ki spremljajo naš utrip, štetje korakov in spanje. Skoraj vsak pametni telefon ima dodane te funkcionalnosti. Štetje korakov mi je še nekako najbolj simpatičen del. Seveda je precej kretensko, da nas mora ura opozarjati naj se gremo sprehoditi, ampak vseeno bolje to, kot nič. Vivoactive si o nas gradi profil in ko se mu bo zazdelo, da premalo hodimo, nas bo na to opozoril. Včasih pa je seveda nerazsoden. Prišel sem že iz osem kilometerskega teka in takoj po tuširanju mi je zabičal naj se premaknem. Da bi vas še bolj motivirali, vas za trud nagradijo z nekakšnimi virtualnimi medaljami, značkami. V tem ne vidim nič slabega.

Takole na Garmin connectu izgleda dnevna statistika narejenih korakov.

Tako pa lahko vidimo tedenski grafični prikaz na uri. S klikom na ekran seveda dostopamo do podmenujev, ki nam podajo še več podakov.

Analiziranje spanja deluje kar natančno. Ugotovil sem, da kar veliko spim. Sicer mi ni popolnoma jasno kako zadeva deluje, ampak predpostavljam, da na podlagi srčnega utripa in zaznavanja gibanja, oziroma odsotnost tega. Ura naj bi znala razločevati oziroma analizirati faze spanja. Od lahkega pa do globokega spanja. Res pa je, da večina ljudi med spanjem ure ne nosi, torej je ta funkcionalnost nekaterim več ali manj neuporabna.

Takole naj bi spal dvanajstega decembra. Vidi se, da je bil vikend kar naporen – čas zaključkov – in je bilo potrebno notri spraviti nekaj dobrega spanca. 9 ur in 42 minut je kar zavidanja vreden spanec. Tega se zavedam še posebej dobro zato, ker sem nekdaj s spanjem imel težave.

Takole pa naj bi se med spanjem premetaval.

Tek

Eden od primarnih razlogov za nakup te ure je bila potreba po novi tekaški uri. Ker le-ta nudi še super rešitev tudi za vse ostalo kar potrebujem, toliko bolje.

Najprej izberemo program aktivnosti katere bomo izvajali. V tem primeru sem se ravno spravljal teči, zato sem izbral tek.

Integriran modul za merjenje srčnega utripa sem malo prej že opisal. Ker si lastim tudi Garminov pas, zaradi večje natančnosti meritve raje uporabim tega. Ker je pač pri roki. Garmin samodejno zazna ANT+ senzorje in vas o tem obvesti. Včasih je potrebno malo počakati, da se ura in senzor najdeta.

Med tekom lahko izbirate med tremi zasloni, na katere lahko namečete kar precej veliko število različnih podatkov. Uporabljam vse tri zaslone, a zares uporabljam v večini primerov, med vadbo, samo prvega :). Čas, trenutni srčni utrip in pretečeno razdaljo. Seveda lahko prikaze prilagodite glede na svoje potrebe. Med posameznimi zasloni se pomikate z drsenjem s prstom po zaslonu na dotik.

Ob koncu vadbe, konec potrdite. V kolikor je na telefonu nameščen Garmin connect, in sta telefon in ura povezana preko bluetooth povezave, se bo vadba samodejno prenesla v vaš Garmin connect profil. Nič več zajebavanja s kabli!

Garmin connect

Kdor lasti kakšno Garminovo športno napravo, je sigurno dobro seznanjen z Garmin connectom. Garmin connect je spletni portal, kjer so vidne vse vaše aktivnosti, zbrane s strani vaše Garmin naprave. Nudi nešteto možnosti raznih analiz, primerjav, stanj in rezultatov. Odeležujete se lahko tudi številnih “tekmovanj” oziroma izzivov in tako tekmujete z ostalimi Garmin connect uporabniki. Zelo uporabna je tudi možnost segmentov, ki samodejno beleži vaše reultate na določeni trasi, ki jo je kreiral kakšen uporabnik, ali pa vi. Tako lahko spremljate kako dobri ste na kakšnem delu poti, ali pa celotni poti. Zelo zanimivo je konec leta narediti letni report vaših dosežkov.

Lahko pa si sami kreirate cilje in Garmin vas bo vodil k njim. Goals je čudovita funkcionalnost kjer si lahko kreirate nek osebni izziv; na primer, določeno število kilometrov v določenem časovnem obdobju. Ali pa določeno število kalorij. Možnosti je ogromno.

Portal je zelo dobro dodelan in uporabniku zelo prijazen, nudi pa ogromno funkcionalnosti. Sicer je podobnih portalov že kar nekaj – na primer Endomondo, Sportstracker … Garmin Vivoactive bo vaše podatke samodejno pošiljal na Garmin connect. Nad tem sem precej navdušen, včasi je bilo potrebno napravo za vsak prenos povezovati preko kabla na računalnik.

Lahko me tudi dodate na Garmin connectu in se kdaj pomerimo v kakšnem izzivu. :)

Baterija

Tudi nad baterijo nisem imel ravno visokih pričakovanj, a me je tudi to na koncu prijetno presenetilo. Ob popolnem polnjenju, ki je trajalo nekje slabo uro, je ura zdržala natanko teden dni (7), no, dejansko je držala še dlje – po tednu dni je bilo še 18%. Senzor za merjenje srčnega utripa je bil konstantno vključen, v tem tednu sem naredil tri različne vadbe. Dvakrat sem tekel po približno 40 minut in enkrat sem šel v hribe za nekje tri ure. Sedaj po treh tednih je enako, kljub temu, da je zunaj precej hladno, kar vpliva na kapaciteto. Garminova baterija me je presenetila že pri Edge 500, kjer jo je skoraj nemogoče iztrošiti.

Torej, Vivoactive vam bo povsem zadostoval za dooooolge pohode, teke, kolesarske podvige. Seveda obstajajo ure, ki trajajo še bistveno dlje, ampak so tudi bistveno večje. Vidi se, da je Garmin zelo dobro razmišljal kar se tiče naloge: »Kako trošiti čim manj energije in povečati dobo bateriji.«

Zaslon

Glede zaslona sem bil skeptičen, še posebej preden sem uro dejansko prijel v roke in jo testiral. Ko je ura prišla na tržišče, so bili številni forumi precej polni razočaranj nad ekranom. Še posebej nad ločljivostjo, še bolj pa nad svetilnostjo. Da lahko tako mala naprava zdrži tako dolgo, je potrebno nekje narediti kompromis. In ker so ponavadi ravno zasloni tisti, ki žerejo največ energije, je smiselno optimizirati tudi to področje.  Resolucija je proti kakšnemu bistveno dražjemu Fenixu, slabša, ne pa toliko slabša, da bi bilo moteče. Zaslon je velik 28.6 x 20.7mm, resolucija znaša 205 x 148 pikslov.

Garmin uro programsko konstantno posodablja, kar pomeni, da je od njenega začetka pa do danes bilo dodelanih in izboljšanih ogromno stvari. Tudi kar se tiče zaslona. Na začetku menda ni bilo možnosti nastavitve jakosti osvetlitve zaslona, sedaj so to dodali. Seveda na račun porabe baterije. Sam imam svetilnost nastavljeno na vrednost 3 in je super. Možno je nastaviti, mislim, da do 9. Ampak menim, da ni potrebe. Čez dan pa je dodatno osvetljevanje povsem odveč.

Kot sem že omenil, uro v večini upravljamo prav preko zaslona na dotik. Ta je super odziven in zelo natančen. Osebno mi je to bistveno bolje kot neskončno število funkcijskih tipk. Kadar želimo zaslon osvetliti, se preprosto dotaknemo zaslona. Po nekaj sekundah se bo osvetlitev ponovno izključila.

Zaključek

Garmin Vivoactive HR je športni švicarski nož. Zmore praktično vse, vse kar zmorejo bistveno dražje ure. Močno me je impresioniral nabor vseh funkcionalnosti, ki jih premore, vzdržljivost baterije, odzivnost. Trenutno se jo dobi na Mimovrste za slabih 250 €. Sam sem imel srečo in sem jo dobil 50 € ceneje. Za ta denar mislim, da enake in toliko vsestranske, še manj pa boljše tovrstne ure, s toliko funkcionalnosti, ni možno kupiti – dobro, pustimo zdaj Kitajsko. :)

Definitivno jo priporočam vsakemu, ki bi rad nekoliko pametnejšo uro in je športno vsestransko aktiven. Če se odločate o novi uri za tek, kolesarjenje, je ta odličen izbor. Če želite zgolj aktivno zapesnico, potem to lahko dobite za bistveno manj denarja. Dobra je tudi kot izbira za uro za vsakdanjo nošnjo. Sam jo uporabljam kot primarno uro.  Res je, da je nekoliko velika in morda ni najbolj primerna za manjša zapestja; vsaj za konstantno nošnjo ne.

4 thoughts on “Garmin vivoactive HR

 1. Pozdravljen!

  Imam težave z omenjeno uro in sicer; ko končam aktivnost, jo shranim na uri. Potem ko jo povežem z računalnikom in naprej s programom garmin express za prenos aktvnosti na stravo, mi javi, da datoteke ni bilo možno prenesti in da je neveljavna. Ko pogledam v uro za aktivnost, mi ne pokaže več podrobnosti te aktivnosti (v tem primeru kolesarske ture). Prosim za pomoč, kako odpravim težavo?
  hvala.
  Lp, Miha.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.