Mislim, da bloga glede kakšnega filma še nisem pisal a tokrat moram narediti izjemo in z vami deliti navdušenje nad filmom Interstellar. Menim, da skoraj ni ljubitelja filmov, ki ne bi poznal vsaj nekaj del Christoperja Nolana in ne bi bil nad njimi tudi navdušen. Precej velik genialec filmske industrije. Film Interstellar sem šel gledati s precej visokimi pričakovanji. Zakaj sem si ga ogledal? Najprej me je očaral že trailer. Potem že samo iz razloga, da gre za Nolanov film. In na koncu še zaradi besed prijatelja, ki je zagotovil, da je film nekaj kar moram doživeti. Aja, in potem je tukaj še Matthew McConaughey! Slabo 100% ne more biti. Je popolna mešanica čudovite zgodbe o družinski ljubezni in znanstvene fantastike ter akcije. V obraz ti vrže vse. Črne luknje, potovanje skozi črvine in upogibanje čas-prostora, teorijo relativnosti, eksplozije, izjemne posebne efekte, robote itd. Film te konstantno drži za vrat in vleče napetost do konca.

Všeč mi je bila ta čustvena, človeška nota filma. Prikaz neizmerne ljubezni in močnih družinskih vezi. In neskončna volja človeštva po preživetju. A seveda film nikakor ni le čustvena žajfnica o očetu in hčeri. Založen je tudi z ogromno akcije in fantastike, ki pa morda tudi ni tako fantastika kot si bi sprva mislil. Na primer, Einsteinova teorija relativnosti je prav simpatično prikazana skozi staranje McConaugheya. Tudi teorije o potovanju skozi čas-prostor preko črvin obstajajo a so za enkrat seveda samo teorije :).

Torej zgodba. Naša zemlja do človeka ni več prijazna. Počasi a vztrajno prihaja do močnega pomanjkanja hrane in zraka ter peščenih viharjev. McConaughey se s svojo ekipo poda na poslednji poizkus reševanja človeštva z iskanjem novih planetov, ki bi jih lahko naselili in tako ohranili našo civilizacijo. Da pa bi medgalaktične razdalje in čas lahko premagovali veliko hitreje, potujejo skozi tako imenovane črvine in se odpravijo na povsem neraziskano področje potovanja s svetlobno hitrostjo itd. Več raje ne bom govoril, da komu ne uničim filma. Definitivno je to meni najljubši film v letu 2014 in tudi moj najljubši film na tematiko apokalipse našega planeta, oziroma konca obstoja življenja na zemlji ever. Definitivno priporočam.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.