Pred nekaj dnevi sem se vrnil iz potovanja. Več si lahko preberete na tem blogu pod to kategorijo. Preden sem šel sem razmišljal kaj storiti, ko na mobilniku in iPodu zmanjka energije. Recimo, da se znajdem nekje v naravi kjer ni vtičnice in mobilnika ni mogoče napolniti. Zakaj bi tam sploh imel mobilnik? Ker sem se odločil, da po koncu vsakega dneva napišem blog in nekakšno obnovo dneva, ki jo bom potem delil z ostalimi. Tako sem tudi storil. Najprej sem razmišljal, da bi kupil rezervno, nadomestno baterijo za svoj telefon. Ampak kaj pa iPod? Ker sva bila na kolesu tudi po 7 ur na dan, je bila glasba nepogrešljiva. Tako ali tako pa nasploh vedno kolesarim ali tečem s glasbo. Potreboval sem nekakšen kompakten zunanji izvor, ki omogoča polnjenje preko USB povezave.

Lani sem postal kar precej reden kupec preko strani dealextreme.com. Kar se tiče manjših stvari jih je tukaj mogoče dobiti nesramno ceneje. Govorim o razliki 10+ eur. Razni kabli, adapterji, polnilci … V naših trgovinah znajo zadeve biti precej drage. Še posebej kakšen BigBang. Glede poštnine pa ni treba skrbeti saj je ta brezplačna. Edina moteča stvar je, da zadeva traja precej časa. Na artikel je potrebno včasih počakati tudi nekaj manj kot mesec dni. Ampak, če se ne mudi, je super. Do danes sem nakupil že kar precej zadev. Od raznih konektorjev, kablov, napravic … Seveda pa je roba le Kitajskega porekla torej je treba paziti kaj kupiš. Najbolje je, da iskane artikle sortiraš glede na priljubljenost in število komentarjev. Tako lahko vidiš kakšne izkušnje so delili tisti, ki so artikel kupili že pred tabo. Najdeš lahko precej solidne zadeve. Vedno se potrudim najti najboljše za najmanj denarja. Veliko ljudi izdelke iz te strani potem prodaja pri nas za občutno višjo ceno. Tudi jaz sem jih :).

No, spet sem zašel od bistva. V tem primeru sem kupil zunanjo baterijo, ki omogoča napajanje raznih elektronskih napravic, ki se polnijo preko USB kabla. Zadeva ima kapaciteto 9000 mAh! To je ogromno. V mojem primeru sem lahko nekajkrat napolnil GSM in ipod. Zraven so priloženi tudi adapterji za podporo raznim napravam. Baterijo polnimo preko USB. Nad kvaliteto izdelave sem bil presenečen. Baterija je izdelana zelo solidno in kompaktno. Pričakoval sem veliko manj. Bila je res vredna nakupa saj nisem imel nikoli težav s praznimi baterijami na telefonu in iPodu. Zelo primerna je za razna kampiranja oziroma za situacije, ko ne boste imeli električne energije. Cena je bila $37, kar je 28,6 eur. Mislim, da gre za fer nakup. Po mojih izkušnjah, definitivno vredno nakupa.

Najdete jo lahko tukaj.

1 thought on “Rezervna baterija / power bank

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.