Že pred kar precej časa mi je telefon začel pošteno nagajati. Na trenutke se je kar sam od sebe ugašal. Gre za telefon HTC Sensation. Zares neprijetno. Kar pa me je najbolj jezilo je, da je ugašal vedno, ko sem hotel narediti fotografijo z flashom. Ta aparat ima zelo dober fotoaparat in precej močan flash. Vedno, ko se je sprožil flash je telefon ugasnil. Zaradi tega sem ostal brez fotografij kar precej čudovitih trenutkov. In po tem se mi fantje s svojimi Ifonei vedno hudomušno smejijo in mi servirajo super univerzalno rešitev: “kupi si že enkrat prekleti telefon”. Seveda je takšna rešitev precej zasoljena.

Najprej sem menjal rom, in sicer na Sensation HD. Kar soliden rom, ki ima sense … Menda najbolj popularen rom za Sensation. Zamenjava roma napake ni odpravila, kar me je še bolj razpizdilo. Potem sem testral celo paleto različnih romov in sedaj sem pristal na AOKP, ki temelji na novi verziji Androida, Jellybean. Stock HTC OS je vprašanje kdaj bo prešel iz Ice cream sandwitcha na Jellybean. Kakorkoli, ta rom mi zelo ustreza. Hiter je kot strela. Baterija pa nekje klasičen en dan, če si priden in skromen. Ima povsem drugačno podobo in kar precej zelo super dodatkov. Ogromno stvari se da prilagoditi. Od ikone za baterijo, do hitrosti CPU pa tja do kernela. Kamera je konkretno nadgrajena. Omogoča veliko več kot ostali romi. In nekaj kar sem zelo dolgo iskal. Možnost uporabe fizičnega gumba kot sprožilec. Tako lahko prožimo kamero z power gumbom. Super! Ampak problem z ugašanjem je še vedno ostal.

In potem danes za foro vpišem smešno besedno zaporedje za iskanje v Youtube in naletim na video, ki nudi univerzalno trotlziher rešitev za to večno tegobo z ugašanjem. A veš tisto, ko nekaj iščeš in iščeš, pa ne veš točno kako bi oblikoval string za iskanje in se potem sam sebi smeješ, ko vidiš kaj si vpisal v obrazec za iskanje na Googlu. No, to. Očitno ga je HTC posral že v sami konstrukciji saj je problem očitno v bateriji. Rešitev je preprosta. Vzamete konec papirčka, selotejpa, poslovne kartice … V bistvu ni važno česa, in zatlačite med baterijo in ohišje tako, da povečate pritisk baterije na kontakte. Odrezal sem košček kartona iz na pol prazne škatlice Lekadola, ter opravil servis, ki je očitno rešil problem.

Trenutno imam baterijo na 40% pa flash deluje čudovito in brez ugašanja. Tudi tale blog trenutno pišem iz telefona (zato bo verjetno tudi precej pravopisnih napak). Telefon ni ugasnil od kar sem nared tale komičen fix. Še vedno se čudim. Vsa čast tistemu, ki je to prvi naštudiral in upam, da še kakšni nesrečni duši pomaga. Sedaj bom pa lahko spet šel vsem na živce s slikanjem hehe.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.