Prvi teden ali dva sem si kar močno oddahnil, ko sem poslušal razne zgodbe novopečenih staršev, kako kaotični znajo biti njihovi dnevi, ko se otrok joče in joče. Skoraj malo ponosen sem bil, da tega nisem deležen. Tu in tam jok, ampak nič resnega. Zdaj pa je malce drugače. Joka je kar veliko, še posebej ob večerih, ko se pričnejo krči ali pa, ko je razdražena. Je pa res, da imava še kar mirne, spanca polne noči, nama da spati. Seveda pa pride dan, ko se zdi, da ne pomaga nič, noben trik, ki si ga “naštudiral” nima več učinka; še več, na momente pomisliš, da nimaš pojma – kar se na koncu relativno pogosto izkaže za resnično – in s svojo napetostjo zadevo še poslabšaš.

Skoraj vedno  pa učinkuje beli šum. Zakaj? Dete preživi v maternici devet mesecev; ko razvije sposobnost sluha, posluša mamino cirkulacijo krvi, srčni utrip, črevesje in tako naprej. Torej je navajen bivanja v precej glasnem okolju. Beli šum naj bi bil približek frekvencam, ki jih otrok sliši v maternici in ga zato takšen zvok tudi pomirja. Seveda pa se lahko tudi motim in klobasam neumnosti. Beli šum zelo blagodejno vpliva tudi na odrasle možgane in se uporablja za doseganje pomiritve in boljšega spanca.

Nikoli si nisem mislil, da bom tako zelo hvaležen preprostemu rekvizitu kot je fen. Prihrani ogromno živcev in olajša marsikatero minuto, uro. Ampak, da ne kurim elektrike, sem si priskrbel dvo urno verzijo fenove simfonije. Če kdo potrebuje, si lahko na spodnji povezavi datoteko prenese in poskusi še sam. Upam, da vam pomaga. Ja, obstaja milijon aplikacij za telefon, ampak ti nimajo pravega učinka – vsaj v mojem primeru ne. Morda celo zaradi zvočnika telefona. Tale štiklc, ki ga spodaj prilagam pa ima malodane čudežni učinek, ko ga poženem skozi zvočnike.

Tukaj lahko prenesete datoteko

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.