Ker je bil petek zanič in sobota še bolj, je bila zato nedelja lepa in greh bi bil je ne izkoristiti. Sam sicer nisem nek velik oboževalec čokolade in sladkarij. Nikoli nisem bil. Sicer jih jem a v precej zmernih količinah. Je pa zato Nuša čoko freak :). Še posebej kar se tiče bele čokolade. Ko je videla kako se meša bela čokolada so se ji skoraj orosile oči :). In sva šla v Radovljico. Najprej nisem vedel v kater del Slovenije sploh grem, kje za vraga je Radovljica? Kmalu sem poučen, da je čisto blizu Bleda. Toliko bolje. Po festivalu še malce na sonce do Bleda. Radovljica je precej čudovito srednjeveško mestece z izrazito srednjeveško arhitekturo. Mestno jedro je precej lepo. Verjetno si bom mestece prišel še kdaj ogledati. Ko ne bo gužve in festivala. Tudi ljudje so dali dober prvi vtis. Nisva našla parkirnega prostora in, ko je eden od domačinov videl mojo celjsko registracijo, nama je pomahal in rekel “Za Celjane je tu vedno prostor”.  Sicer nisem Celjan, ampak ok, bilo mi je všeč. :)

Ker gre za festival čokolade sem sevada pričakoval ogromno le tega. Čokolade. Ko sva prišla na travnik kjer so bili šotori v katerih so ponujali svoje dobrote sem bil sprva precej razočaran. Mislil sem da je to to. Tistih nekaj šotorov kjer so nudili predvsem čokoladni “junk”. Čoko kebabi, vaflji itd. Nič zanimivega. Postajal sem rahlo nejevoljen. Saj se nisem pripeljal čez pol Slovenije, da bom lahko videl kako se pečejo vaflji in palačinke. Pojedla sva svoj čokoladni vafelj in opazila, da pot pelje nekam proti mestnemu jedru. Tam pa se je potem prikazal pravi festival. Nešteto stojnic, ki so ponujale svoje čokoladne dobrote. V šotoru se je nabral močan vonj po čokoladi, ki me je naredil nekako sitega. Nisem imel nobene želje po čokoladi. Ne dvomim pa, da so oboževalci čokoladnih dobrot bili v nebesah. Prvič sem v živo videl tudi plod kakavovca. Nisem vedel, da je tako velik. Zanimivo.

Po festivalu pa seveda na Bled se malce ogret. In po Bledu še malce do Ljubljane na kavico. Bil je lep dan, lepo preživet. In še nekaj slikic iz festivala. Spet sem zelo pozitivno presenečen nad kvaliteto fotografij na Iphone 6.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.