Takoj, ko sva se zbudila, sva vedela, da bi bil smrtni greh zapraviti tako lep dan. Okoli 12.00 ure je bilo zunaj 14°C! Glede na to, da je šele začetek januarja in, da sem jaz velik oboževalec toplega vremena, je to super darilo. Nekako nadrealistična je misel, da je še manj kot teden dni nazaj bilo novo leto. Dan je bil torej idealen za kakšen manjši izlet. Okoli 16.30 je še vedno tema tako, da daljši izleti za zaspance še ne pridejo v poštev.

Danes sva se preprosto odpeljala in sproti tuhtala kam bi sploh šla. Spomnila sva se na Kamniško Bistrico. Tam sem bil nazadnje na svoj rojstni dan. Mislim, da 2 leti nazaj, ko smo manjša družba šli na Grintovec. Grintovec je najvišji vrh Kamniških in Savinjskih alp in je zares čudovit za obisk. Do vrha se kar namatraš, še posebej, če se gor odpraviš v začetku dopoldneva, ko žge sonce. Kakorkoli, čudovit vrh, ki ga je vredno obiskati. Ampak danes nisva šla na Grintovec. Ko smo se pred dvema letoma vračali iz vrha, sem komaj čakal, da izmučene noge namočim v Kamniško Bistrico. Tukaj sva danes bila. Pri izviru Kamniške Bistrice. Čudovit kraj. Čudovit izvir reke, prelep pogled na gore, lepi gozdovi. Lepše ne more biti. Tokrat sva se malo sprehodila in videla več kot le izvir.

Nisem vedel, da se tam nahaja dvorec, ki ga je zasnoval legendarni Jože Plečnik. Zato se tudi imenuje Plečnikov dvorec. Morda nekateri na njem vidijo ne vem kaj, meni ni nič kaj posebnega. Bi ga imel hehe. Lokacija je čudovita. Ko sem bil tam prvič, nisem vedel za izjemno lepe soteske, ki jih je naredila Kamniška Bistrica. Veliki in Mali Predaselj. Soteska je precej globoka. Ob strugi poteka čudovita, označena gozdna pot in možno se je spustiti tudi do samega dna soteske. Izjemno lepo.

Tisti, ki radi fotografirate ne pozabite na fotoaparat. Poleg  še za vsak slučaj vzemite rezervne spominske kartice in poprej napolnite baterijo, saj boste garantirano ogromno slikali. Tokrat sem imel zraven samo objektiv Nikkor 35mm, polarizator ter daljinski sprožilec. Polarizatorja nisem uporabil. Daljinca pa le vzamite. Hoteli boste žgati po dolgih časih ekspozicije za tiste lepe zablurane potočke, ki se jih ljudje nikakor ne moremo naveličati. Objektiv se je precej dobro izkazal ampak prav bi prišel tudi širok kot. Samo s 50mm si v naravi kar omejen.

Torej, priporočam obisk Kamniške Bistrice. Čudovit kraj za dnevni izlet. To pomlad se definitivno vrnem nazaj, tokrat s tripodom za fotoaparat hehe. Tudi na Grintovec bo letos spet treba iti. Dan je bil lepo preživet. Upam, da bo takšno vreme še naprej, kar do pomladi. Snega in mraza prav nič ne pogrešam.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.