Saj veste o čem govorim? Ko se zbere se nekaj vaških decov, prijateljev in se gre veselo na delo. Tako kot se je to delalo včasih. Jebeš najem raznih podjetij, če pa lahko sam. Sam svoj mojster varjanta. Vsak nekaj zna, vsak nekaj prispeva. Za dobro vaško delovno akcijo je potrebno naslednje: dobra volja, zadostne količine piva ali špricerja, konkretna delovska malica in veliko zajebancije. Malica mora obvezno vsebovati zadosti salame, špeha, kranjske klobase in zenfa, kruha in še kakšnih ostalih mesnih dobrot. Glavno, da je mastno. Včasih zaleže tudi kar štiklc kruha in kakšna Gavrilovička. Delovna vztrajnost je premosorazmerna z zalogo piva ali špricerja. Brez pogona delavcem kaj kmalu pada tudi delovna vnema. Velja tudi obratno, če tankajo preveč.

Momo je prijeten dec srednjih let. Med tednom delavec, med vikendi zidar. Priučen in precej dober. Mu gre od rok. Celo bolje kot marsi kateremu kvalificiranemu zidarju. Dober momak tale Momo. On je pripravljal “fršolngo” in polagal cigle, se igral z “vaservago” in ostalimi zidarskimi instrumenti. Foter je itak mojster za vse in je bil vsestranski, tokrat v glavnem na mešalcu. Franci je vlival beton. In jaz … jaz pa na šajtrgi in podajanju betona. Kurc, najmlajši vedno najebe, tako je. Ti dedci so stara šola. Samo, da se dela. Vsi utrjene roke, brez rokavic. Dejansko jih ne potrebujejo, ker njihove roke so same po sebi usnjene rokavice. Kakšni žulji neki. Takšne težave pestijo samo nas, mlade, tiste za računalniki.

Prekleto dobro nam je šlo od rok. V dnevu in pol smo naredilli vse. Prvi dan sem delal brez rokavic in za darilo imam roke suhe kot poper. Ampak je bilo fajn. Všeč so mi take delovne akcije. Diplomiral sem iz šajtrge, mešalca in lopate.

Zidarija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.