In enega L-ja! No saj bom razložil v nadaljevanju. :)

Skozi življenje se ljudje okoli nas menjajo, konstantno. Spoznamo in pozabimo kar nekaj ljudi. Je pa nekaj ljudi, ki se obdržijo. Nekateri dlje, nekateri manj. Pač kakor nanese življenje. Nekatere poznaš že od večnosti, nekatere si srečal malce kasneje. Ampak ni važno. Važno je, da imaš z ljudmi, ki ti nekaj pomenijo vsaj en trenutek oziroma dogodek, ki ga vsi skupaj delite. Da se z njimi dobiš, pogovoriš, poveseliš in nasmejiš. Sedaj se to zdi še malce romantično ampak recimo čez 10 let, ko nihče ne več ne ve kje bo,  kdo bo in kaj bo, pa zadevo spremeni. Takrat se z ljudmi, ki so ti danes samoumevni morda ne vidiš več vsak dan. Morda te življenje zanese v druge kraje in potem je tisti dan, ki naj bo tradicionalen, svet. Takrat veš, da boš spet vse našel na enem mestu. Obožujem takšne dogodke. Vsaka družba bi jih morala imeti.

Spomnim se, kako mi je bilo fascinantno, ko sem pred približno 11 leti, ko sem spoznal dva moja zelo tesna prijatelja, Davorja in Lukata, izvedel, da sta rojena na isti dan. Možnosti za to so kar male. Da imaš dva dobra prijatelja, ki imata rojstni dan na isti dan in nista dvojčka, niti nista v sorodu. Tako so praznovanja bila vedno dvojna in vsega je bilo vedno dvojno. Ko se sedaj spominjam teh časov se niti ne zdijo daleč nazaj. Pravzaprav se zdijo spomini še zelo sveži a vendar je minilo že več kot desetletje. Čas res hitro beži. Potem sem izvedel, da ima eden od njunih prijateljev, ki ga tudi poznam, tudi rojstni dan na isti datum kot ona dva. Presenečenje je bilo še večje.

No potem pa so se naše poti srečale še z Daliborjem. Kaj mislite kaj bom napisal? Jp, tudi on ima rojstni dan na isti dan kot ga imajo zgoraj omenjeni trije. Kaj hudiča je tako magičnega na tej številki, da se toliko ponavlja. Možnosti, da poznaš tri ljudi s katerimi preživiš ogromno časa in so tvoji dobri prijatelji in imajo vsi rojstni dan na isti dan so zares majhne. No, vsaj mislim, da so. Ali je to nekaj čisto vsakdanjega? In sedaj, ko imajo skupaj rojstni dan že trije, je rajanje seveda toliko večje. Potem pa je tukaj še prijatelj Denis, ki pa ima rojstni dan malce prej a ga vseeno raje praznuje z prej omenjenimi. Ok, sedaj, ko sem s pisanjem prišel do te točke, se naslov zdi nekoliko krivičen, saj imajo na isti dan rojstni dan Dalibor, Luka in Davor. Torej DLD. Ampak, ker je sedaj že tradicija, da ga vedno praznujejo skupaj Davor, Dalibor in Denis, sem ga poimenoval rojstni dan treh D-jev. Se sliši bol udarno.

Užitek je kupovati oziroma izdelovati darila. Med nami vlada nekako navada, da se obdarujemo tako, da se potem lahko vsi smejimo. In, ker imamo vsi malce drugačen smisel za humor, so darila tudi vedno posebna. Tudi letos so bila. Morda cenejša, a narejena in dana z velikim srcem. Dogodek, ko se zberemo prijatelji in kupujemo darila za zgoraj navedene je edinstven. Romanje od trgovine do trgovine in stalno smejanje in klovnarjenje ti zares polepša še tako zajeban dan. Vsi damo domišljiji proste roke in se prepustimo popolnoma naključnemu nakupovanju. Zadeve velikokrat niso uporabne a je point čisto drugje hehe. Zares mi je všeč ta navada.

No, da ne bom spet predolg. Prijatelji hvala, tudi letos je bila zabava super. Ogromno smeha, glasbe, hrane in pijače. Ogromno radosti. Vsem še enkrat iskrene čestitke za rojstni dan in ostanite takšni kot ste. Naslednje leto pa upam, da se vidimo spet v isti zasedbi, ob istem času na istem mestu. Bar Lilly je za ta dogodek že tradicionalen.

P.S: Mislim, da bo letos končno čas, da tudi z Denisom K. pričneva skupno praznovanje in tako ustvarimo še en vsakoletni dogodek :).

P.P.S: In zanimivost! Tole je moj 70-i zapis. If you know what I mean!? :)

1 thought on “Rojstni dan treh D-jev

  1. Igor!Zelo lepo in pohvalno,in ja tudi tebi se ekra hvala za to da si moj prijatelj,in praznoval znami;)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.