Tile novoletni zapisi počasi postajajo že rutina. Ne vem kako bi se zapisa lotil, da se nebi ponavljal. Vem, gre za kroniko tekočega leta a, če sem iskren, v letu dvatisočpetnajst se ni zgodilo bog ve kaj. Bilo je nekaj super izletov kot je na primer Toskana, nekaj super žurov. Z Nušo sva si uredila svoje stanovanje v katerega se zdaj zdaj selim. No, to je precej velika stvar. Bo verjetno nek nov mejnik v življenju. Drugače pa je leto minilo izredno hitro in relativno rutinsko. Verjetno je tako hitro minilo prav zaradi tega, rutine. Šiht in domov, malo na kolo, sprehod ali kakšen tek, morda pir in zvečer  film ter drug dan ponovi vajo. V zimskem času odštej rekreacijo.

Prekolesaril sem slabih dvatisoč kilometrov, obiskal nisem niti ene gore , udeležil se nisem niti enega kolesarakega eventa, fotografiral nisem praktično nič.  Nad vsem tem sem kar razočaran in prepričan sem, da bo v letu dvatisočšestnajst drugače! Definitivno se bom potrudil, da bova doživela in odkrivala še več zanimivega. Kraji, restavracije, hrana, glasba … Med drugim tudi gore. Resnično ne vem zakaj letos nisem šel niti na en sam omembe vreden vrh. To leto sem ga začel tudi konkretno srati s cigareti. Sicer ne kadim redno, le ob pivu ali na kakšni zabavi, ko se pije. A vseeno, tudi s tem je potrebno ponovno prenehati. Ni dobrega razloga za to početje. Še posebej zato, ker pet let nisem čutil nobene potrebe po tem.

Torej, lahko bi naredil več, lahko bi tudi doživela in videla več. Dvatisočšestnajst mi daje nove inspiracije, novega upanja in novih navdihov. Definitivno bo prekleto zanimivo leto. V to ne dvomim. Zastavljal si ne bom nobenih novoletnih zaobljub. Te se vedno izkažejo kot skrajno neresne in ubijajo duha.

Če pogledam samo dogajanje po svetu, ne morem trditi, da je bilo to leto rutinsko. Precej se dogaja v družbeno-političnem smislu. Spreminja se družba, vrednote, načela. Padajo maske in oblikujejo se nove ideologije. Ali pa se le obujajo stare. Kuhajo se nestrpnosti in sovražtvo. Veliko jih vidi rešitve v ideologijah, ki so nas v nekem času skoraj uničile. Kakšna bo naša prihodnost je težko reči, sigurno pa glede na letošnje stanje ne kaže nič kaj dobro. Nisem bog ve kakšen politični analitik, niti se v politiko  ne mešam a mislim, da se svet konkretno spreminja in počasi se kuha nekaj velikega, nekaj kar bo s časom ponovno zamajalo naša življenja in vrednote. Naš način življenja.

Vsem  želim ogromno sreče in zdravja v letu v katerega stopamo jutri. Seveda tudi ljubezni. Bodite radovedni, odprti za nove stvari in naj vam dogaja. Ostalo bo prišlo samo po sebi, tako ali drugače.

Srečno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.