Danes se je pričela 19.  kolesarska Dirka po Sloveniji. Prva etapa. Start je bil v Celju in cilj v Novem Mestu. Danes ne bom nič pametoval, ker če sem iskren, za to dirko sploh nisem vedel. Tolažim se, da nisem edini. Vsem je znan DOS, dirka okoli Slovenije, za dirko po Sloveniji pa nisem vedel. No, kakorkoli že. Danes je bila malica hitra in si je bilo možno privoščiti še hitro kavico. Z Daliborjem sva nekaj šarila vsak po svojem telefonu, ko je tišino in uspavajoče, pridušeno čebljanje ostalih gostov gostile prestrelil zvok policijske sirene. Nekam veliko je bilo policije brez pravega razloga. Čistili so cesto pred seboj. V nekaj minutah je ta bila prazna. Zelo zanimiv prizor na Celjski obvoznici, ki je precej prometna. Ko se je mimo peljalo vozilo iz katerega se je slišalo vreščanje govorca, ki je oznanjal, da se približujejo tekmovalci. Še vedno nisva vedela za kaj točno gre. Le to, da je neka kolesarska tekma. Prišel je še Tomaž in skupaj smo pri ograji opazovali v prazno križišče. Mimo so pričeli voziti spremljevalni avtomobili, naloženi z pregrešno dragimi kolesi in opremo. Usta so postala občutno slinava, saj je bilo na strehah več vrednosti, kot je bil vreden sam avto. Na nekaj vozilih je pisalo Dirka po Sloveniji. Potem smo se čudili kako za vraga je to mogoče, saj je DOS že za nami. Baloh je zmagal hehe.

In na enkrat se je prikazal roj kolesarjev, ki so zapeljali v obvoznico. Eni po levi strani in drugi po desni. Pomislil sem, kako fajn mora biti voziti po takole prazni cesti. Organizacija je očitno res na vrhuncu. Bilo je zanimivo za pogledati, trajalo pa natanko par sekund. Pričakoval sem večji tempo, ampak, ker ni minilo veliko od štarta ga očitno fantje še niso “našponali”. Potem smo šele spoznali razliko med DOS in DPS. Zanimivo, da je DPS kar precej znana dirka v Evropi. In tudi ena zahtevnejših. Kraljeva etapa je precej zverinska. Klanci so nori. No, in moč je bilo etapo spremljati tudi v živo, saj so bili kolesarji opremljeni z GPS oddajniki. Minilo je dobre pol ure in so vodilni bili že mimo Trbovelj. WTF!? Res so hudi tempi, ni kaj. Torej vso srečo vsem tekmovalcem :).

Seveda sem na plan hitro prikazal telefonček in pričel slikati. Nekaj slikic je spodaj. Onemogočil sem pregled slike po fotografiranju, Imel sem nastavljeno na 3 sekunde. Sedaj lahko delam zaporedne posnetke brez prekinitve. Bo kar tako tudi ostalo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.