Poletje se hitro bliža, jaz pa sem ostal brez prave ideje. Nikakor ne vem kam letos na dopust. V meni vre avanturistična želja po potovanju in raziskovanju a sem o tem prepozno začel resno razmišljati in šparati potovalni budget. Očitno se El Camino pač ne bo zgodil vsako leto :). Šel bi po Španiji, šel bi na Islandijo, šel bi po Grčiji ali se potepal po Turčiji. Marsikaj bi. Mogoče bi šel malce po Irski. Šel bi nekam. Sedaj, ko sem končno na svojem je tudi zbiranje budgeta bistveno težji opravek saj najemnine terjajo svoje.

Lahko bi ponovno skočil do Dalmacije. Se nastavljati soncu in se namakati v vodi. Dalmacija je name naredila precej velik vtis a ga je nekoliko znižal vrhunec turistične sezone. Lahko bi se izležaval in lenaril a kaj, ko se tega naveličam že po dveh dneh. Zanimiva bi bila pot s kolesom po Jadranski magistrali. Ne pride v poštev, moje dekle ne vozi kolesa :). Mislim, da bom letošnji dopust preživel nekje pri sosedih, na morju. Da ne bi bil stalno na enem mestu, bom tam skakl naokoli in vohljal za zanimivostmi, divjimi plažami itd. Ko dobro premislim, povsod je lahko lepo in zanimivo, če si tako narediš.

Potem so tukaj še kakšni podaljšani vikendi. Idealni za potepanje po Sloveniji. Že večkrat sem omenil kako obožujem Gorenjsko. Kobarid, Bovec, Tolmin, Bohinj in ostali kraji name vedno naredijo vtis. Teh lepot se nikdar ne naveličam. Bom hodil v hribe, kolesaril po novih poteh in kampiral ob Soči. Tudi to je epsko. Jeeep, o kakšnem resnejšem potovanju pa bom imel več kot dovolj časa razmišljati na letošnjem dopustu. Vedno bolj mi diši ideja o motorju. Kakšen starejši BMW GS bi bil popoln za razne skoke naokoli. Morda nekoč v prihodnosti.

Kam pa jo vi mahate letos? :)

Edit: Za kakšno preverjeno dobro idejo se priporočam.

3 thoughts on “Kam pa letos na dopust?

 1. Hej!
  Nisem nek južnjaški ekspert, zato pa sem bolj domača na severu. Islandija – must go (ko bojo finance). Drug planet! Irska je super, sam NUJNO avto najet, ker javni prevozi so obupni. O Skandinaviji ne bom zgubljala besed. Šikano. Domače. :)
  Priporočam Bornholm. To je en tak šikan otok sred Baltiškega morja. Pa lahk ceuga prekolesariš po dolgem in počez. Brez zemljevida! Ker je tak prav kolesarski otok in se ne moreš zgubit, ker maš na vsakem razpotju oznake. In tut js nisem kolesarka in sem en dan prevozla 70 km. Z mestnim kolesom. Še košarico je meu. :)Mlini na veter, Žitna polja, obmorske vasice, hiše s slamnato streho, skandinavski vetrič, FINE temperature (beri: pod 30), … Mogoč najdeš kako čip povezavo do CPH-ja in nato s trajektom do tja. Men je uspel za 100 € do tja in nazaj.
  Litva, Latvija, Estonija so kr zabavne. Čeprav precej ravne in Slovencu postane malo dolgčas. So pa zato vse tri prestolnice mega lepe. Brez ogromnih stolpnic! In ful dogajao tržnice z volnenimi izdelki sredi poletja. :)
  Nizozemske še nism dala glih cele čez – tisto kar pa sem je blo fino. Mlini na veter in gauda pa sm pečena :).
  Južni otok je – in to je Sardinija. In ne, nočeš it tja sred poletja. :) Razn če se rad pržiš … in če si pripravljen na dejstvo, da vse pomembne prometne oznake preraščajo oleandri in če toleriraš Italijane, ki asflatirajo cesto in ne uredijo prometne signalizacije in potem zariješ v svež asfalt :)
  Rukzak + šotor + couchsurf = ceneje + bogatejše za nova poznanstva. Seveda če se uvrščata med nas, ki lahko spimo tudi pod jablano če je treba :).
  Tolk o tem. :)

  p.s. js bom najbrž taborila v naši hosti v Libojah :) brezposelnost ubija moje sanje o Grenlandiji, Svalbardu, Škotski, Aljaski, Liparskih otokih, Siciliji, … Tako velik svet, tako malo časa in tako zelo brez keša :)
  Lp iz vasi,
  Alja

 2. Ubistvu sm šele zdle vidla, da sm skor tok napisala pod komentar kot ti na blog :P upsss
  p.s. na seznam dodajam Križno jamo. :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.