Vem, da pijem veliko premalo vode. Ko bi le bilo piti vodo tako lahko kot je pivo. Zavedam se, da plastična embalaža na vodo vpliva negativno. Voda v trgovini je kar precej draga, njena kvaliteta je na nivoju te iz pipe in še v plastični embalaži je. Doma nam iz pip teče čudovito čista voda. Bil bi idiot, če je nebi koristil. Flaške pomagajo! Vem, da gre le še za eno od človeških neumnosti, ampak, če imaš vodo konstanto pri sebi in v kakšni lepi flaški, zagotavljam, da je boš dnevno spil veliko več. Nekakšen placebo. Še posebej v službi. Tu in tam narediš požirek  in ne da bi se sploh zavedal spiješ liter vode. Postane rutina. Torej, vodo je treba pit in pika. Ker zgleda, da sem za časom, sem šele pred kratkim odkril te super cool stekleničke za vodo, ki so sedaj pravi trend. Ne gre se mi za trend, ampak delujejo koristne. V oči mi pade tole.

Nisem tip človeka, ki bi se ga dalo zlahka nasrati za vsako neumnost. Dobro so mi znane poteze prodajalcev, ko ponujajo mačka v žaklju. Zapestnica, ki ti izboljša ravnotežje in počutje, kroglice, ki zdravijo … flaške, ki izboljšajo vodo! Flaške, ki izboljšajo vodo? Hmmm … Seveda se isti trenutek, ko preberem ta stavek v meni prebudi žila glupača in me vztrajno opozarja o gotovem nategu. Nič novega ni, da farmacija in razni zdravilci vztrajno nategujejo nič hudega sluteče ljudi, ki si želijo zdravja in se pustijo nasrati. Flaška mi začne dišati prav po tem. Nategu. Naj povem o čem govorim. Govorim o tejle flaški. Nov fenomen, ki je dizajnersko lep, super cool za pogledat. Narejena je iz posebnega, informiranega stekla. Z orgonskim topom v flaško vtisnejo informacije, ki pozitivno vplivajo na vodo. Hmmm. Smrdi, smrdi. Glupača dela še močneje. Informacije se prenašajo preko kvantnega polja. Znanstveniki so ugotovili, da voda postane podobna izvirski vodi. Stroga strokovna špreha v ljudeh takoj zbudi veliko več zaupanja kaj ne? :) Ko zdravnik zblebeta nekaj strokovnega, babice padejo na kolena. Ko ga slišimo v vseh tistih znanstvenih besedah si nekako pridobi naše zaupanje. “Ta pa že ve kaj dela, kar poslušajte ga.” Zdi se mi sumljivo a me firbec žene naprej. Flaška je steklena, kar zagotovo vpliva na kakovost vode. Sedaj govorim v prazno, ker ne morem dokazati, da zadeva deluje in ne morem dokazati, da ne deluje. Hvale je slišati ogromno. Sem samo kupec, ki želi dobro vodo in dobro flašo.

Kot pribito drži, da smo z morebitno pridobitvijo flaške bolj “eko”. Potem porabimo praktično nič plastične embalaže kar se tiče vode in posledično to pripomore k manj smetem. Steklo je najboljši material za hranjenje vode. Tudi to drži kot pribito. Ne vpije ogabnih vonjav drugih pijač, ne spušča kemikalij v našo vodo. Ampak ta flaška stane dobrih 22 evrov! 22 evrov za flašo!? To je prva misel, ki mi pokne skozi možgane, ko zagledam ceno. Ali bi bila kakšna razlika, če bi uporabil kar “navadno” stekleno flašo od kakšnega poceni vina? Ali pa morda steklenico od olja ali pa, če želim biti dizajnerski, kakšne fajne žganice. Po vsej verjetnosti. Ampak nikakor ne morem mimo informiranega stekla. Znanost me privlači. Kaj za vraga? Zagotavljajo, da voda iz pipe po 5 minutah postane “živa voda“. Kaj je živa voda? Preberem, da je živa voda iznajdba znanstvenika Patricka Flanagana. Ne prepriča me. Ko pa preberem, da je dvakrat bil nominiran za nobelovo nagrado, delal za NASO, dobi mojo pozornost. Z živo vodo naj bi dvakrat podaljšali življenje celic in upočasnili staranje. Naj bi … Ampak kaj pa jaz vem, butelj. Kupi flašo in ne sprašuj toliko! Torej sem odkril nektar mladosti. V bistvu ne, še več! Odkril sem vrelec nektarja mladosti. To je flaška. Ok sedaj sem malo nesramen :). Informirano steklo ali ne, dati 22 eur za prazno steklenico, ne vem, razum mi ne pusti. Počutil bi se kot teslo. Več o živi vodi lahko preberete tukaj. Slovenčki očitno ne znamo še dovolj pojasnit. Zavedam se, da sem neupravičeno kritičen, ker dejansko ne vem zakaj se gre, ampak samo izražam svoje razmišljanje (“pa saj jo bom kupil no!”).

Ampak, če se vseeno malo zamislim, pridobim ogromno. Nič več kupovanja vode, dobra shramba vode, malce bom prizanesel naravi, in kar je najbolj pomembno, pil bom občutno več kakovostnejše tekočine. Pa dejstvo o informiranem steklu drži ali ne. Če pomislim koliko denarja sem stran zmetal za cigarete pa se nisem sekiral, še huje, zagovarjal sem jih, potem se lahko počutim kot resnični idiot. Nehal sem kaditi, sedaj pa bi mi bilo težko kupiti eno flaško, ki bo v vsakem primeru prinesla več dobrih stvari kot slabih. Lepo te prosim Igor! Dejstvo je, da je večina ljudi vsaj malo dehidriranih, ker zaužijejo premalo tekočine. Vse to so kar dobri argumenti za nakup flaške, kljub moji naivnosti.

Rad imam lepe stvari. Ali bom dal 22 evrov za flašo? Po vsej verjetnosti. Ali se bom počutil kot idiot? Mislim, da ne, ker se mi je pravkar uspelo prepričati, da to flašo nujno potrebujem. Ti čistun pa kar tiho! Tudi ti si prejšnji mesec kupil kakšno bučko. :)

2 thoughts on “Ne boste me nategnili! Ali pač?

  1. Zanimivo razmišljanje. In sedaj? Si kupil Flaško ali ne? Kakšne so izkušnje? Samo to je pomembno – ali stvar v praksi zate funkcionira ali ne.

  2. @Maks: Kupil sem Aladin flasko, ki je narejena iz plastike, ki ne vsebuje BPA. Cena je 10 eur. Sem zadovoljen zelo. Sedaj redno pijem dovolj vode dnevno. Super zadeva takole v sluzbi, spijem dnevno po 3 litre vode. Psiholoski ucinek? Najverjetneje, ampak glavno, da dela dobro. :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.