Če bi mi še pred nekje dobrima dvema letoma rekel, če grem v kino, bi te po vsej verjetnosti zavrnil. Kino sem obiskoval res izjemoma. Nisem štekal ljudi, ki hodijo v kino. Zakaj za vraga bi šel v kino? Sediš v stolu, ki ima po navadi okoli premalo prostora in si lomiš noge. Obisk WCja je mora, saj naletiš na neodobravajoče vokale, ko ljudje protestirajo proti tvojem početju saj jim zakrivaš pogled. In po navadi seveda zamudiš kakšen dober del filma. Pavze žal ni. Razne prigrizke moraš v dvorano švercati, razen, če jih za višjo ceno kupiš kar od kina. Ali kokice ali pa šverc. Potem je tukaj še možnost, da naletiš na blebetajoče najstnike, ki ne morejo nehati komentirati in se bedno smejati brez razloga. Ti mi gredo najbolj na kurac. Aja, in sedeti moraš poleg neke XY osebe. Nočem sedeti poleg XY osebe. A ni lepše doma, v postelji ali pa na kavču. S hrano po svoji izbriri, s tipko za pavzo na daljincu in WCjem nekaj korakov stran.

Potem pa sva z Nušo nekajkrat obiskala kino. Držala sva se, da nikoli ne obiščeva premiere saj te le v primeru premier čakajo vse zgoraj naštete tegobe. Počasi mi je kino prirasel k srcu. Daje skoraj romantičen občutek in drugačno izkušnjo pri ogledu filma. Pravilo je, da si v kinu ogledava le filme, ki so na IMDB ocenjeni z več kot 7,5. No, morda se je že zgodil kakšen kiks. Torej, kino obiskujeva nekje dober teden do dva po premieri filma. Potem lahko imam noge na sedežu pred mano, ni mi potrebno sedeti z XY osebo, ni tečnih najstnikov. In če mi sedeži, ki so navedeni na vstopnici niso po godu, se mirne volje lahko presedem kamor želim. Ogled filma je predvsem užitek. Seveda moram še vedno švercat razne prigrizke in pijačo. Zadnjič naju niso spustili v dvorano dokler Nuša ne poje svojega kosa pice. Kot debila sva stala pred dvorano, ona pa je hitela jesti. Kr neki. Oseba, ki trga vstopnice pa je nadzirala njen napredek pri prehranjevanju. Ko je naredila še poslednji grižljaj, je lahko s polnimi usti hrane končno prečkala magično linijo v kino dvorano. Ampak kakorkoli, postal sem ljubitelj kina.

Danes greva gledat Fury. Po trailerju sodeč deluje noro dober film. Definitivno vreden kina. Je pa danes le nekje nekje slab teden od premiere, tako da je možnost zgornjih tegob precej velika. Ampak za ta film bom že potrpel.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.