Naj kar takoj začnem z dejstvom, da te slušalke stanejo 19,90 eur. Torej, vsako resno primerjanje z enakimi izdelki ranga 100 eur in več je popolnoma nesmiselno. S tem pa seveda nikakor ne želim povedati, da so slabe. Nasprotno, odlične so. 19,90 eur!

Verjetno sem že večkrat omenil, da se s tekom brez glasbe ne morem soočiti. Še vedno je tako. Opustil sem ipod in razne super glasbene playliste svoje muzike, ker roko na srce, po desetih minutah mi prične najedati in se zaciklam v neskončnem prestavljanju komadov. Sedaj si med tekom ali kakšno drugo aktivnostjo, veliko raje privoščim dober pogovorni podcast ali pa radio. Joe Rogan in Bill Burr sta moja redna spremljevalca. Ali pa Stuff you should know recimo. Z leti sem zamenjal kar nekaj slušalk, od dražjih do cenejših, različnih znamk. Vedno pa sem si želel takšne brez žic, brezžične. In zadnjič, ko so mi crknile moje žične, sem se odločil malo raziskati in med goro pregrešno dragih artiklov naletel na Aukey EP-B34. Za slabih 20 evrov sem se končno znebil žic. Žice so nadležne. Vedno in povsod. Hvaljen bodi dan, ko bo enkrat vse brezžično – če seveda to kdaj bo.

Naročil sem jih preko Mimovrste, kjer sem jih dobil celo nekoliko ceneje kot jih ponujajo na uradni spletni trgovini Aukey. Na spletu sem prebral dosti dobrega, pa sem reskiral – verjetno zaradi cene. Škatla je precej minimalistična in prav je tako. Poleg slušalk boste prejeli še dva nastavka, ki bosta morda lepše pasala v vaša ušesa, pri meni je bilo tako. Prejmete tudi napajalni micro USB kabel, katerih pa po vsej verjetnosti v vaši hiši leži polno. To je to. Barvo bi si sicer želel bolj diskretno, ampak so bile na voljo samo te.

V prvi meri mi je, jasno, bila všeč ideja, da so brezžične, takoj za tem pa podatek, da zdržijo celih osem ur delovanja z enim polnjenjem. In celo do 160 ur v stanju pripravljenosti. Polnimo jih preko standardnega micro USB kabla. Za povezavo z zunanjimi napravami – v mojem primeru iPhone – uporablja Bluetooth 4.1.  Kar mi je bilo zelo všeč je tudi možnost prostoročnega telefoniranja saj imajo vgrajen tudi mikrofon. To pomeni, da se lahko med tekom na kakšen nujen klic tudi javim (beri svoji ženski). Klic lahko prevzamete s pritiskom na gumb, ki se nahaja na slušalkah. Sicer pa ne vem zakaj bi to med tekom počel. Vgrajen imajo še gumb za uravnavanje jakosti zvoka ter led lučko, ki opozarja na različna stanja. Od prazne baterije, aktivnosti … Za iOS naj bi imele celo možnost indikacije stanja baterije, nisem pa testiral. Nudijo torej vse kar bi lahko človek potreboval od takšnega izdelka.

Z gumbom levo se lahko javimo na klic, poleg pa reža za micro USB.

Jakost zvoka lahko uravnavamo kar na slušalkah.

O delovanju slušalk nas bo obveščala modra led dioda; tako jih ne boste pustili vključenih brez potrebe. Seveda pa nas obvešča še o raznih drugih stanjih kot so prazna baterija, povezovanje, izklop in verjetno še kaj kar ne vem.

S povezovanjem s telefonom nebi smeli imeti težav. Združite jih lahko s katerokoli napravo, ki ima vgrajen Bluetooth. Na začetku jih moramo z zunanjo napravo združiti, potem pa od tam naprej in v neskončnost samo še avtomatika. Vključiš jih, na telefonu vključiš Bluetooth in špila. Kot sem rekel, zvok je za ta denar zelo soliden in čisto sprejemljiv. Ne pričakujte pa studijske kvalitete. Sicer pa, zakaj bi kdo med tekom ali kakšno drugo aktivnostjo, potreboval studijski zvok? Takšna kvaliteta pride v poštev, ko se glasbi prepustimo 100%, v miru, nekje na udobnem. Tisti, ki ste obsedeni z basom, boste morda malo razočarani, ne bodo ubijale vaših bobničev. Ne premorejo nekih ultra globin, je pa res, da tega niti nisem pretirano testiral s temu primerno glasbo. Prevladujejo podcasti in heavy metal kjer pa ni glavnega poudarka na basih.

Možno tudi zaradi tega, ker imam trenutno – zaradi hladu in vetra – na glavi še Buff ruto in jih ta dodatno fiksira na glavo. Niso in ear tipa, zato vam ušes ne bodo “zadihtale” in bodo zvoki okolice lahko tudi slišni – v kolikor bodo dovolj glasni, oziroma bodo slušalke dosti na tiho. Z dovolj glasnosti pa boste tudi zunanje zvoke eliminirali. Seveda pa je dobro, da človek ve kaj se okoli njega dogaja, še posebej na cesti, zato z glasnostjo ni dobro pretiravati.

Uporabljal sem jih za par tekov in se mi zdijo super, sem navdušen. Tudi telefoniranje deluje super. Vgrajen imajo sistem za zmanjševanje hrupa kar močno pripomore k temu, da vas bo oseba na drugi strani lahko dobro razumela kaj čebljate, kljub zadihanosti zaradi visokih obratov. Mimovrste vam da 13 mesecev garancije kar doda nekaj miru pri nakupu; glede na njihovo ceno pa vas nebi smela pretirano boleti glava tudi če bi crknile.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.