V bistvu danes ni kaj veliko za povedati. Bilo je veliko spanja in ogromno dremanja. Iz Gijona sva se danes pripeljala v Ribadeo. Sedaj sva že v Galiciji. Tudi mesto ni nič posebnega. Vidi se, da gre za revnejši kraj. Mesto ne blesti kot so blestela nekatera druga turistična mesta.

Zanimivo pa je koliko je na ulici otrok. Kot, da bi bilo mesto otrok. Ura je 20.15 po mestu pa je nešteto otrok, ki se igrajo, kričijo in rajajo. Ali mogoče nimajo šole? Podobna zgodba je bila v mestecu Gernika-Lumo. Ajaaaa danes je petek! :) Všeč mi je to Špansko vzdušje v mestih. Tudi v manjših krajih. Povsod je veliko ljudi, ki se druži ob večerih. Še posebej ob vikendih. Stari in mladi. To pogrešam tudi pri nas. Recimo, zelo mi je žal mesta kot je Celje. Mestno jedro ima karizmo a ljudje ob večerih raje sedijo po nakupovalnih centrih. Škoda. Mestno jedro, še posebej stari del mesta, je precej žalosten prizor. Mrtvo.


Našla sva si hotel z eno zvezdico. Hehe ja, z eno zvezdico. Ampak je ok. 20 eur na enega. Najprej sva našla albergue, ampak je bil zaseden. Ker sva bila že kar pozna sva morala vzeti hotel. Za kampiranje bi morala daleč iz mesta za kar pa je bilo tudi že malo pozno. Kolesa so na varnem nekje v “kurilnici”. Nabavila sva nekaj makaronov in omake. Sedaj šparama. Ima pa sobica svoj balkon in super pogled na mesto. Wifi tako jot ponavadi, spet zanič. V bistvu lažem! Sploh ga ni.

Sedaj sediva na balkonu in kuhama makarone ter gledana dol na mesto. Lačna kot pri norcih. Cel dan nisva jedla skoraj nič. Spet sva pozabila kupiti sol tako, da bo obrok spet ne slab. Jutri pa se začne dolga pot naprej. Jutri je cilj mesto Lugo. Nekje slabih 90 km stran. Ne vema še kakšen bo teren. Upam, da bo šlo. Naslednje dni bova več ali manj spet kampirala na šverc. Santiago se pa že kar lepo približuje.

To je za danes to. Interneta na žalost nimam, tako da tole objavim takoj, ko bo mogoče. :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.